Roșii marinate la borcan, pentru iarnă

Roșii marinate la borcan, pentru iarnă

Roșiile marinate cu ceapă sunt un bun aperitiv sau garnitură pentru carne.

INGREDIENTE pentru un borcan de 3 litri:

-1,5-2 kg de roșii
-3 linguri de ulei
-3 cepe
-4-5 frunze de dafin
-8-10 boabe de piper negru
-câteva frunze de țelină
– câteva crenguțe de mărar(opțional)
-câțiva caței de usturoi(opțional)

Pentru marinată

-1 litru de apă
-3 linguri de oțet
-2 linguri de zahăr
-1 lingură de sare
-5 foi de dafin
-5 boabe de piper negru

rosii

Mod de preparare:

Se pot folosi atât roșiile întregi cât și tăiate felii dacă doriți. Se spală roșiile și se pun în borcanul care a fost sterilizat în prealabil. În partea de jos a borcanului se așează ceapa tăiată rondele, frunzele de țelină și foile de dafin. După ce umpleți borcanul cu roșii, turnați uleiul. Separat se face marinata. Într-o cratiță se pune apa cu sarea, zahărul, piperul și foile de dafin. Se pune totul la foc. Când începe să fiarbă, se adaugă oțetul și se oprește focul. Se lasă puțin să se mai răcească și se pune peste roșii. Pentru a se păstra foarte bine, borcanele se așează în apa fierbinte pentru 20 de minute. Se scot și se înfășoară într-o pătură, după care, se lasă să se raceasca lent. Când s-au răcit se pot depozita în cămară.

Sursa: andreilaslau.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*