Și-a fost… Ziua Recoltei !

Și-a fost… Ziua Recoltei !

Primăria municipiului Dej a organizat astăzi, 9 octombrie, Ziua Recoltei, eveniment desfăşurat în Piața Bobâlna din centrul orașului. În pofida timpului „răcoros”, standurile producătorilor dejeni şi din comunele arondate municipiului, s-au bucurat de numeroşi vizitatori şi cumpărători.

dsc_3490 dsc_3531

La orele amiezii a apărut totuși soarele, astfel că, după o scurtă alocuţiune rostită de primarul Costan Morar, cei prezenţi la târguieli au avut parte şi de un scurt spectacol artistic susţinut de artiştii şi colaboratorii Casei Municipale de Cultură din Dej și prezentat de Mariana Reman.

dsc_3595 dsc_3670

La reușita programului și-au dat concursul: Orchestra de muzică populară „Someşana” dirijată de Zenu Zanc, Ansamblul folcloric „Someşana” şi soliştii Anca Suciu, Zina Doboș, Gavril Ciciovan, Alexandru Potra, Iulia Iosip, Ramona Haranguș, Alina Zanc, Adela Zanc, Felix Gălan și Ioan Dordoi.

dsc_3707 dsc_3777

La rândul ei, trupa dejeană „Delir” a susținut un mini concert dedicat celor mai tineri mușterii prezenți la târg.

dsc_3884 dsc_3503

De asemenea, la reușita acestui eveniment de tradiție în municipiul nostru, au contribuit nu doar belșugul de produse, ci și mustul proaspăt stors în teasc, micii, cârnații fripți, gulașul, pâinea cu untură și nelipsitele kurtos, bunătăți la fel de tradiționale ca târgul însuși.
dsc_3514 dsc_3519

Foto: Oprisan Zoltan

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*