Sindicaliștii penitenciarelor din Dej și Gherla, au protestat împreună!

Sindicaliștii penitenciarelor din Dej și Gherla, au protestat împreună!

Astăzi, 12 octombrie, începând cu ora 9:00, aproximativ 30 de reprezentanți sindicaliști ai penitenciarelor din Dej și Gherla au protestat la poarta Penitenciarului Spital din Dej, denunţând „discriminarea de la nivel guvernamental” şi lipsa de personal şi cerând îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi salarii mai bune. Ei au scandat împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, dar şi a directorului de la Administrație Naționala a Penitenciarelor cerându-le demisia.

1462 14694

Proteste similare au fost anunțate pentru astăzi și la Penitenciar de Minori şi Tineri Bacău, Penitenciar Satu Mare, Penitenciar Bistriţa și Penitenciar Slobozia, iar la oraa 11:00, reprezentanții sindicatelor din teritoriu vor protesta la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) din București.

1462 14696798_623261581186823_1159490772_n

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că personalul din penitenciare lucrează în aceleaşi condiţii ca şi deţinuţii şi spun că au de gând să dea Guvernul în judecată.

„În prezent, se înregistrează la nivelul sistemului penitenciar un număr de 1.5 milioane ore suplimentare efectuate de către personal, foarte multe dintre acestea fiind imposibil de recuperat datorită deficitului de personal de 8.000 de angajaţi, estimat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor prin raportare la standardele de personal oficiale. Ministrul Justiţiei refuză aplicarea OUG 20/2016 în sensul eliminării inechităţilor salariale şi pentru personalul din sistemul penitenciar, deşi actul normativ include această categorie alături de ceilalţi angajaţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Drept pentru care, sindicatele din penitenciare vor acţiona în judecată Guvernul pentru recuperarea acestor sume de bani datorate” – se arată într-un comunicat remis presei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*