Vaccinul hexavalent, aşteptat să sosească și la DSP Cluj!

Vaccinul hexavalent, aşteptat să sosească și la DSP Cluj!

O primă tranşă de vaccin hexavalent, destinat nou-născuţilor, este aşteptată de autorităţile sanitare din Cluj în aceste zile, după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din Cluj a primit o notificare în acest sens, informează AGERPRES.

Potrivit directorului executiv al DSP Cluj, Mihai Moisescu, Ministerul Sănătăţii a informat că prima tranşă de vaccin hexavalent urmează să sosească începând cu data de 7 octombrie.vaccin

“Ultima adresă a Ministerului Sănătăţii referitor la distribuţia vaccinului hexavalent preciza că, începând cu data de 7 octombrie 2016, începe distribuirea unei prime tranşe de vaccin, iar eu, ca director, aştept repartiţia. Încă nu am primit repartiţia tranşei pe care trebuie să o ridicăm, deci aştept să sosească de la minister tranşa repartizată judeţului Cluj”, a spus, miercuri, Moisescu. Acesta a precizat că necesarul pentru judeţul Cluj este de aproximativ 1950 de doze pe lună, în condiţiile în care fiecare bebeluş are nevoie de trei asemenea vaccinuri, la vârsta de 2, 4 şi respectiv 11 luni şi se nasc în jur de 650 de copii lunar.

La începutul lunii octombrie, dr. Sandra Alexiu, membră a Grupului de vaccinologie, anunţa, la Forumul naţional „Stop Gripă”, că piaţa românească se confruntă cu un deficit de vaccinuri necesare copiilor sau adulţilor, printre acestea figurând vaccinul hexavalent, cel rujeolic sau vaccinul antitetanic. „Există un deficit în ceea ce priveşte vaccinul hexavalent care se face la copiii de 2, 4 şi 11 luni, o criză pentru că durează de câteva luni bune. Am primit informări de la Ministerul Sănătăţii cum că acest vaccin va veni în cabinetele de familie după 15 octombrie. Sper să se întâmple lucrul acesta foarte repede pentru că e un circuit greoi. El trebuie preluat de la minister, apoi dus la DSP-uri şi DSP-urile trebuie să-l asigure în toate judeţele şi noi trebuie să preluăm acest vaccin, deşi normal ar fi ca vaccinul să vină până la cabinet, ca să se menţină acel lanţ în condiţii de siguranţă”, a spus Alexiu.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în Cluj, în anul 2015, s-au născut 6.630 de copii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*