Ziua Internaţională a Educaţiei în Penitenciare, la Penitenciarul Gherla

Ziua Internaţională a Educaţiei în Penitenciare, la Penitenciarul Gherla

Unităţile sistemului penitenciar vor marca astăzi, 13 octombrie, Ziua Internaţională a Educaţiei în Penitenciare.penitenciar

Conform celor anunţate de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, specialiştii Serviciului de educaţie şi asistenţă psihosocială din cadrul acestei unităţi vor organiza dezbateri cu tematica principală referitoare la importanţa educaţiei în mediul penitenciar. De asemeni, va fi organizată o competiţie sportivă şi va fi difuzat pentru deţinuţi filmul documentar ,,Educaţia în Şcoala Profesională Gherla”, realizat de studenţii Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul UBB Cluj. Împreună cu persoanele private de libertate şi alături de colaboratori, temele specifice vor fi analizate şi dezbătute în conferinţe, concursuri tematice sau în ateliere de lucru, având ca subiect educaţia.

„Pentru a permite unui număr cât mai mare de persoane private de libertate accesul la temele dezbătute, evenimentele vor fi înregistrate şi vor fi retransmise prin reţelele de televiziune cu circuit închis care funcţionează în penitenciare” – precizează Dan Donciu.

Potrivit acestuia, recunoaşterea profesională internaţională şi sublinierea importanţei funcţiei educative a instituţiilor de detenţie s-a materializat şi în contextul colaborării cu Asociaţia Europeană pentru Educaţie în Penitenciar (EPEA). În acest sens, în anii 2014 şi 2015, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a fost parte a demersurilor privind celebrarea zilei de 13 octombrie ca Zi Internaţională a Educaţiei în Penitenciare, organizând activităţi tematice, valorizate la nivel european.

Sursa: ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*