Eurostat: Românii, pe ultimul loc în U.E.  la consumul zilnic de fructe și legume

Eurostat: Românii, pe ultimul loc în U.E. la consumul zilnic de fructe și legume

Românii sunt deficitari la consumul de fructe şi legume, peste două treimi dintre populaţia cu vârsta de peste 15 ani (65,1%) nu consumă zilnic tipul acesta de alimente. Românii se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la acest capitol, arată un studiu publicat vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat) care se bazează pe datele din 2014.vegetale

La mică distanţă de români sunt bulgarii, mai mult de jumătate din populaţia ţării vecine (58,6%) declarând că nu consumă zilnic fructe şi legume. La polul opus, campioni în UE la consumul zilnic de fructe şi legume sunt grecii (30,1% din populaţie), urmaţi de croaţi (27,5%) şi sloveni (27%).

De asemenea, în Uniunea Europeană mai mult de o treime din populaţie (34,4%) nu consumă zilnic legume şi fructe, în timp ce mai puţin de 15% (14,1%) consumă cel puţin cinci porţii în fiecare zi. În rândul statelor membre, ponderea celor care consumă cel puţin cinci porţii de legume şi fructe în fiecare zi este cea mai mare în Marea Britanie (33,1%) şi cea mai mică în România (3,5%) şi Bulgaria (4,4%), scrie agerpres.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*