„Târg de Produse Alimentare” la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”

„Târg de Produse Alimentare” la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”

Luni, 17 octombrie, cantina Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” a fost locul de desfășurare a Târgului de Produse Alimentare, activitate la care a participat un număr mare de elevi, îndrumați de diriginții lor.

3 5

11 1

Activitatea, la care au fost prezenți de asemenea, directorul instituției, prof. Florin Federiga și viceprimarul Dora Muncelean, a avut ca punct de plecare Ziua Mondială a Alimentației (World Food Day) aniversată în fiecare an, pe 16 octombrie, în peste 150 de țări. Adunarea Generala ONU a decis, în anul 1980, marcarea Zilei Mondiale a Alimentaţiei în scopul creșterii gradului de conștientizare publică a problemelor privind alimentația la nivel mondial și consolidarea solidarității în lupta împotriva foametei, malnutriției și sărăciei. Nu în ultimul rând, ONU consideră că educaţia pentru sănătate este un instrument eficient în promovarea unei alimentaţii sănătoase, mai ales în rândul tinerilor, și un factor important în reducerea incidenței bolilor datorate obezității.

2 12

Prezentând o gamă variată de produse tradiționale preparate în casă, Târgul de Produse Alimentare al elevilor de la LT „Constantin Brâncuși” și-a propus să fie nu doar un moment de relaxare ci și un semnal de alarmă pentru consumatorii de fast-food și junck-food, produse care au în componenta lor numeroși aditivi, emulgatori și alți substituenți alimentari care dăunează grav sănătății. Mai ales că, un studiu recent al Comisiei Europene ne plasează pe locul al treilea ca incidenţă a obezităţii din Europa.

13 10

Din ce în ce mai multe persoane, de la copii preșcolari, adolescenți, adulți și chiar vârstnici, devin fanii alimentației de tip fast-food. Și de ce nu, din moment ce produsele industriei fast-food sunt sățioase, relative ieftine, disponibile în orice moment al zilei și se găsesc oriunde, în apropierea instituțiilor de învățământ, în apropierea locurilor de muncă, de fapt peste tot, fiind foarte la îndemână.

6 9

Potrivit specialiștilor pentru a fi sănătoși trebuie să ne preocupe urmarea unei diete echilibrate, formată din 3 mese principale pe zi şi 2 gustări, şi care să conţină alimente cu indice glicemic scăzut, respectarea unui program de somn de 6-7 ore, evitarea nicotinei, limitarea aportului de alcool şi a excesului de cofeină, hidratarea corespunzătoare cu apă şi ceaiuri din plante şi practicarea exercițiului fizic de tip aerob în mod regulat (mers pe jos, alergat, urcat scări, înot).

7 8

Felicitări elevilor și cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” pentru această inițiativă care, cu siguranță va avea urmări, mai mari sau mai mici în „dieta” participanților! În plus, trebuie subliniat și scopul caritabil al acțiunii, banii rezultați în urma vânzării produselor urmând să fie folosiți pentru o cauză umanitară. Tuturor, felicitări!

4

Foto: M. Dimitriu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*