Primarul Dejului, la reuniunea AMR din Bucureşti

Primarul Dejului, la reuniunea AMR din Bucureşti

Primarul municipiului Dej a participat la începutul săptămânii la Bucureşti, la reuniunea Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR).

vasile-dancu

La întâlnire au fost prezenți: Călin POPESCU-TĂRICEANU – Președintele Senatului României, Florin IORDACHE, Preşedintele Camerei Deputaţilor, Vasile DÎNCU – Viceprim–ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), Violeta ALEXANDRU – Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC), Angela CRISTEA – Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, reprezentanţi ai Parlamentului României şi parteneri ai AMR.

Fondat în 1990, AMR include în prezent 103 municipii (toate municipiile), precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti rezultând un total de 109 membri.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat: Raportul de activitate al Comitetului Director al AMR; Strategia generală de descentralizare în contextul Cartei europene a autonomiei locale; Prezentarea stadiului înființării sucursalelor AMR și aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a acestora; Rectificarea bugetului AMR pe anul 2016 și mandatarea Comitetului Director de a adopta decizii cu privire la modificarea acestuia și Situația încasării cotizației membrilor AMR.

dscn0648

Potrivit declarației primarului Morar Costan, „Reuniunea a fost una deosebit de utilă având în vedere faptul că ne-am întâlnit primari din aproximativ 70 de municipii şi am expus şi dezbătut problemele cu care administraţiile locale, pe care le reprezentăm, se confruntă, mai ales inexistenţa unei structuri la care să apelăm pentru a putea lua decizii corecte în situaţii problemă , cu toate că purtăm întreaga responsabilitate. De asemenea ideea descentralizării, prin care anumite responsabilităţi ale autorităţii centrale să treacă înspre autorităţile locale, a fost una din ideile întâlnirii, măsură care ar permite creşterea eficienţei reacţiei autorităţilor locale, datorită scurtării actului decizional. Reuniunea a fost cu atât mai importantă cu cât voi putea susţine Dejul şi demersurile privind rezolvarea problemelor comunităţii dejene, fiind ales ca membru supleant în noua structură de conducere a AMR.”

Cu prilejul Adunării Generale, a fost reconfirmată și conducerea Asociaţiei Municipiilor din România. Astfel preşedinte al AMR a fost reales Robert Negoiţă, iar preşedinte executiv Ilie Bolojan. Vicepreşedinţi sunt Lia Olguţa Vasilescu şi Gheorghe Falcă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*