Asigurări de sănătate mai scumpe pentru fumători ?

Asigurări de sănătate mai scumpe pentru fumători ?

După ce parlamentarii români au votat cea mai dură lege anti-fumat din Europa, prin care se interzice fumatul în toate spațiile închise și în parcuri, în apropierea locurilor de joacă pentru copii, se pregătește o nouă inițiativă legislativă împotriva fumătorilor.fumator

Astfel, după mintea odihnită a parlamentarilor noștri, fumătorii ar putea plăti cu 10% mai mult la asigurările de sănătate, iar cei care își ascund viciul, pentru a nu plăti o taxă mai mare, ar putea primi amenzi de 10 mii de lei!

”Legea adoptată de noi este una foarte bună și cred că se va reduce mult numărul fumătorilor români. Dar cum românii sunt inventivi, găsesc căi de a fenta cumva legea și vor fuma fuma înăuntrul restaurantelor sau chiar în instituții. De aceea, încă o măsură restrictivă cred că va fi bine venită pentru a reduce numărul fumătorilor. Punem la cale o lege prin care să punem o taxă mai mare la sănătate pe toți fumătorii” – a declarat unul dintre inițiatori, citat de ziarul Libertatea.

Prin urmare, oamenii vor da o declarație pe propria răspundere dacă sunt sau nu fumători. Pentru a verifica acest lucru, aleșii spun că, în fiecare an, toți asigurații vor face un control radiologic pulmonar gratuit, iar dacă se va constata că unii au mințit, vor plăti amenzi de până la 10.000 de lei.

Foto: shutterstock.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*