IGSU a lansat  un joc video  educativ, online, pentru tineri

IGSU a lansat un joc video educativ, online, pentru tineri

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a lansat, joi, la Cluj-Napoca, jocul video online-educativ ”Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis”, prin care vrea să-i înveţe pe tineri, cum să reacţioneze în caz de dezastre naturale. Personajele principale ale jocului sunt Andrei şi câinele Rex care, pe parcursul a cinci niveluri, trebuie să înveţe cum să reacţioneze în caz de incendiu, în cazul unei crize sanitare, cum să acorde primul ajutor în cazul unui accident, ce să facă în timpul unei furtuni şi cum să se pregătească pentru alte situaţii de criză provocate, în joc, de maleficul Doctor Formidabilis şi experimentele acestuia. Primele două niveluri ale jocului video ”Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis” sunt disponibile începând de joi, în timp ce restul vor putea fi jucate din luna mai a anului 2017 – se arată în comunicatul remis presei de IGSU.

andrei-si-rex-800x450

”Statul singur, fără parteneriat cu populaţia, nu poate face faţă dezastrului. O populaţie nepregătită este vulnerabilă. Acest proiect identifică o nişă importantă în pregătirea populaţiei şi i-a acordat o atenţie pentru a fi un mijloc de pregătire a viitoarelor generaţii, dar şi a adulţilor. Este un joc pe care un copil îl joacă şi învaţă cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă. Va fi o formă de pregătire a copiilor, dar şi a populaţiei în generală. Este unul dintre cele mai importante proiecte pe acest domeniu. Jocul este bazat pe o experienţă de succes în Germania”, a explicat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat.

andrei-rex

Potrivit reprezentanţilor IGSU, obiectivul jocului este să faciliteze conştientizarea pericolelor iminente şi descoperirea dorinţei de a fi corect informaţi cu privire la soluţiile ce se impun în anumite situaţii de urgenţă. ”Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis” a costat 500.000 de euro şi face parte dintr-un proiect european ”Creşterea gradului de conştientizare a tinerilor privind pregătirea şi protecţia împotriva riscurilor”, finanţat de către Uniunea Europeană şi realizat de către IGSU în parteneriat cu Biroul Federal de Protecţie Civilă şi de Asistenţă la Dezastre (BBK) din Germania, Universitatea Babeş-Bolyai şi Organizaţia Crucea Roşie din Austria.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ un milion de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*