Angajări la MApN,  peste 2000 de posturi de soldat gradat profesionist

Angajări la MApN, peste 2000 de posturi de soldat gradat profesionist

Armata recrutează candidați pentru ocuparea a 2.020 de posturi de soldat/gradat profesionist, seria de instruire 2017. Înscrierile se fac până în 25 noiembrie. soldati

Candidaţii vor trece printr-un proces de selecţie. Recrutarea presupune întocmirea unui dosar de candidat, pe baza unor documente care atestă îndeplinirea unor criterii generale și specifice.

Pentru formarea soldaţilor/ gradaţilor profesionişti prin absolvirea unui program de instruire, candidații trebuie să aibă vârsta între 18 ani, împliniţi până la data începerii programului de instruire, şi cel mult 50 de ani, împliniţi până la data încheierii primului contract de angajare.

De asemenea, candidații trebuie să fie absolvenţi cel puţin ai învăţământului general obligatoriu sau să facă dovada absolvirii acestuia, până la data începerii programului de instruire.

Soldaţii şi gradaţii profesionişti constituie cel mai numeros corp de personal militar din armată, fiind destinat îndeplinirii funcţiilor de execuţie specifice luptătorilor şi specialiştilor militari, în cadrul microstructurilor de tip echipă, echipaj sau grupă/similare. Gradaţii profesionişti pot îndeplini şi funcţii de comandă la nivelul acestor microstructuri.

Soldaţii şi gradaţii profesionişti participă nemijlocit la procesul de instrucţie individuală şi colectivă din cadrul unităţilor militare, asigură exploatarea şi întreţinerea tehnicii şi armamentului din dotare şi execută paza şi apărarea obiectivelor militare.

Gradele acordate soldaţilor şi gradaţilor profesionişti sunt următoarele: soldat, fruntaş, caporal.

După repartiţia în unităţi militare, soldaţii şi gradaţii profesionişti încheie un contract de angajare cu durata de 4 ani. La expirarea acestuia, în cazul în care optează să rămână în armată, pot încheia noi contracte de angajare, cu o durată de 2 – 3 ani.

Limita maximă de vârstă până la care pot fi menţinuţi în activitate soldaţii şi gradaţii profesionişti din Ministerul Apărării Naţionale este de 55 de ani, vechimea în armată fiind luată în calcul la stabilirea drepturilor de pensie.

Informații la: www.recrutare.mapn.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*