Cătăniciu deschide lista ALDE Cluj pentru Camera Deputaţilor. Vicențiu Știr se retrage.

Copreşedintele ALDE Cluj, Steluţa Cătăniciu a anunţat că va deschide lista de candidaţi ai organizaţiei la Camera Deputaţilor. Potrivit acesteia, locul doi pe listă va fi ocupat de consilierul local Adrian Mureşan, iar locul trei de Vicenţiu Ştir. vicentiu-stir

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc ieri, 26 octombrie, Steluţa Cătăniciu a spus că pentru primul loc la Camera Deputaţilor a candidat şi actualul deputat Mircea Irimie: „În Biroul Politic Judeţean s-a votat cine să ocupe primul loc la Camera Deputaţilor. Eu am primit 24 de voturi iar colegul meu a fost votat de cinci colegi. După această decizie, domnul Irimie a anunţat că nu va mai candida la parlamentare, precizând că va rămâne copreşedinte al organizaţiei ALDE Cluj şi că va susţine candidaţi în campania electorală”, a spus Cătăniciu, adăugând că:
„Nu există o dispută mai mare în ALDE decât în alte partide. Primul loc de la Deputați fiind considerat eligibil, disputa a fost între mine și copreședintele Irimie. Acest a deci să nu candidează la Senat primul pe listă dacă nu este primul la Camera Deputaților. Îmi doresc să ajung în Camera Deputaților, cameră decizională, am avut un mandat, am fost chestorul Camerei Deputaților, sunt vicepreședinte, mi-ar fi foarte ușor să trec anumite proiecte”.

Pe de altă parte, Vicențiu Știr a explicat pentru bunăziuacluj.ro, felul în care a fost „lucrat pe la spate” de colegul său de partid, Mircea Irimie: ”În cadrul ședinței de duminică s-a votat lista, eu obținând 30 de voturi pentru a ocupa poziția a doua pe listă și unul împotrivă, iar luni, la București, s-a definitivat lista actuală, cu mine pe poziția trei. Am ajuns pe locul trei la insistențele lui Mircea Irimie, care a a spus în ședință că dacă va trebui, va da foc la Parlament, dar tot nu mă va lăsa pe locul doi, și așa a ajuns Adrian Mureșan pe poziția a doua. S-au luat după statut de data aceasta și nu după om, iar dacă statutul spune că trebuie să fie unul din PLR și unul din PC așa s-a procedat, nu s-a mai ținut cont de ședința noastră de la Cluj.” În această situație, Vicențiu Știr nu intenționează să mai candideze.

La Senat, lista va fi deschisă de cercetătorul clujean Radu Silaghi Dumitrescu, locul doi urmând a fi ocupat de Daniel Păcurar. Locul trei pe lista ALDE Cluj pentru Senat va fi ocupat de Sorin Platon, de profesie medic veterinar, vicepreședinte ALDE.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*