Reuniune pe tema învăţământului profesional în sistem dual

Reuniune pe tema învăţământului profesional în sistem dual

În prezența prefectului Gheorghe Vușcan, joi, 27 octombrie, a avut loc în sala de conferințe a Hotelului Victoria, o reuniune informală cu factorii responsabili, pe tema „sprijin în dezvoltarea învăţământului profesional în sistem dual în judeţul Cluj”.

Tema întâlnirii se află pe linia preocupărilor instituţionale de a identifica soluţii viabile care să contribuie la dezvoltarea acestui tip de învăţământ.prefect-1

La reuniune, alături de prefectul judeţului Cluj, au participat reprezentanţi din partea Ministerului Educaţiei, Inspectoratului Şcolar, Şcolilor tehnologice din judeţul Cluj, autorităţilor locale, precum şi reprezentanţi ai agenţilor economici interesaţi şi ai altor instituţii publice care pot oferi exemple de bune practici.

prefect-3 prefect-2

Potrivit noilor reglementări, organizarea învățământului dual se face la cererea agenților economici. Mai mult, organizarea, durata, conținutul programelor de pregătire și modalitățile de certificare a pregătirii profesionale se stabilesc prin consultarea operatorilor economici. Prin urmare, această formă de învățământ profesional este complementară celor care funcționează în prezent, iar OUG 94/2014 oferă cadrul legal în vederea organizării ei, dând deopotrivă posibilitatea agenților economici să se implice direct în toate componentele formării forței de muncă de care au nevoie.

Un element de noutate în cazul învățământului dual este faptul că acesta se desfășoară pe baza unui contract de muncă, încheiat între agentul economic și elev. Forma și conținutul acestui contract de muncă urmează a fi definite în perioada următoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*