În județul Cluj, 66 de persoane candidează la Senat şi 144 la Camera Deputaţilor

În județul Cluj, 66 de persoane candidează la Senat şi 144 la Camera Deputaţilor

Unsprezece partide au fost admise de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj să participe la alegerile parlamentare în judeţul Cluj, iar în cazul altor două s-a decis că nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a intra în competiţia electorală. Potrivit BEJ Cluj, formaţiunile politice clujene care pot participa la alegerile parlamentare sunt: Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Partidul Mişcarea Populară, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, Partidul România Unită, Partidul Ecologist Român, Partidul Socialist Român, Partidul România Mare, Uniunea Salvaţi România şi Partidul Alianţa Noastră România.alegeri

BEJ Cluj a admis, cu majoritate de voturi, şi candidatura actualului deputat ALDE, Steluţa Cătăniciu, care ocupă primul loc pe lista de candidaţi ai organizaţiei judeţene la Camera Deputaţilor, cu toate că aceasta a primit interdicţie de a candida din partea ANI. De asemenea, BEJ Cluj a admis şi candidatura unui independent. Este vorba de Vasile Revnic, care a reuşit să strângă peste 6.400 de semnături.

În schimb, BEJ Cluj a respins listele de candidaţi ale Partidului “Democraţie Directă România” şi ale alianţei electorale “Alternativa Naţională 2016” – Partidul Forţa Pensionarilor, Partidul Social Democrat al Muncitorilor, Partidul Comunitar din România şi Partidul Comuniştilor.

În total, pentru patru posturi de senator şi 10 de deputat, în judeţul Cluj candidează 66 de persoane la Senat şi 144 la Camera Deputaţilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*