Final cu „Bronz și Argint” pentru participanții LAPI  Dej,  la The Duke of Edinburgh’s International Award

Final cu „Bronz și Argint” pentru participanții LAPI Dej, la The Duke of Edinburgh’s International Award

Joi, 3 noiembrie, în Sala Festivă a Primăriei Cluj-Napoca, a avut loc ceremonia de premiere a finalizatorilor nivelurilor de Bronz și Argint ai programului Award, respectiv, 57 de tineri de la: Liceul Unitarian „Janos Zsigmond” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Bathory Istvan” Cluj-Napoca, Centrul Award Cluj, Transylvania College Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej și Asociația „Prader Willy” din Brașov.

Paul Brummell
Paul Brummell
Shajjad Rizvi
Shajjad Rizvi

Tinerii, împreună cu 12 voluntari care au avut rol de lideri (supraveghetori, evaluatori, coordonatori de unitate), au fost premiați de către Excelența Sa, ambasadorul Marii Britanii în România, domnul Paul Brummell. La ceremonie au mai participat viceprimarul Dan Tarcea, Shajjad Rizvi, Președintele programului The Duke of Edinburgh’s International Award Romania, reprezentați ai Inspectoratului Școlar Județean Cluj, conducerile unităților Award premiate și susținători ai finaliștilor.

ambasador-duke duke-5

The Duke of Edinburgh’s International Award este liderul mondial al programelor de dezvoltare personală, aflat sub patronajul Ducelui de Edinburgh, Prințul Phillip (la nivel mondial) și sub patronajul ASR Principesa Moștenitoare Margareta a României (la nivel național). Programul se adresează tinerilor între 14 și 24 de ani și oferă structură și recunoaștere pentru activitățile extracurriculare ale tinerilor, ajutându-i pe aceștia să se dezvolte în domeniile care îi interesează, dobândind, în același timp, competențe utile.

hoza duke-3

Award-ul are trei nivele de excelență — Bronz, Argint și Aur. Orice tânăr cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani poate participa la acest program și, cu sprijinul Liderilor Award (profesori de liceu/ lucrători de tineret), fiecare își alege activități și își stabilește obiective de dezvoltare personală în domenii ca voluntariat, abilități fizice, abilități personale și aventură.
Tinerii care finalizează programul sunt recunoscuți în cadrul unor ceremonii organizate local (pentru nivelurile de Bronz și Argint), anual, sau la Palatul Elisabeta, în prezența ASR Principesei Margareta (pentru nivelul de Aur), o dată la doi ani.cover

Pe plan mondial, Award-ul este prezent în peste 140 de țări, iar prin program au trecut peste 8 milioane de tineri. În România, există peste 300 de instituții care livrează Award-ul, în 17 județe din țară și are peste 3000 de participanți.

Photo: Biro Istvan

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*