Fujikura nu pleacă, ci se „redimensionează” !

Fujikura nu pleacă, ci se „redimensionează” !

După informaţiile apărute în presa clujeană, cu privire la relocarea în Republica Moldova a fabricilor Fujikura din Dej şi Cluj-Napoca, primarul Costan Morar a ținut să precizeze că alarma este absolut falsă.fujikura

„Referitor la ultimele informaţii privind Fujikura, precizez că nu este vorba de relocarea fabricii de la Dej. Având în vedere că societatea este una din principalii angajatori în municipiul Dej, din discuţiile pe care le-am purtat cu conducerea societăţii, nu se pune problema de relocare a activităţii de producţie de la Dej, fabrica rămânând în continuare în municipiul nostru cu activitate de producţie similară ca şi până acum” – a transmis primarul municipiului Dej, prin intermediul unui comunicat de presă.

Foc fără fum, deocamdată?

Pe de altă parte, potrivit explicațiilor date de către Paul Pătrașcu, directorul resurse umane al Fujikura România, pentru dejeanul.ro în momentul de față, în fabricile Fujikura lucrează aproximativ 4200 de persoane. După procesul de redimensionare care urmează în etapa imediat următoare, numărul personalului angajat va ajunge undeva la 3500.

„Fabrica Fujikura nu va pleca deocamdată nici din Dej şi nici din Cluj-Napoca. De la începutul anului am început un proces de redimensionare după un an dificil (n.r. 2015), deoarece situaţia forţei de muncă în judeţ este tot mai complicată. Am adus 800 de oameni din toate colţurile ţării şi i-am căzut la hoteluri şi pensiuni.
Dejul nu are nicio problemă acum, deoarece am ajuns la dimensiunea dorită şi nu avem probleme. La Cluj-Napoca încă muncim pentru a ajunge la dimensionarea fabricii aşa cum ne-o dorim. Deci nu este nicio problemă” – a declarat Paul Patrascu pentru Dejeanul.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*