Un nou proiect  ERASMUS, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej

Un nou proiect ERASMUS, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej

În săptămâna 7-11 noiembrie, Școala Gimnazială ”Avram Iancu”, Dej, va fi gazda primei reuniuni internaționale a proiectului ”Developing trans and inter curricular skills for the 21-st century”.

Potrivit comunicatului remis presei, proiectul derulat în cadrul Programului Erasmus+ al Comisiei Europene, beneficiază de finanțare europeană și are ca scop dezvoltarea unei infrastructuri de evenimente care să permită predarea trans și inter disciplinară.

La întrunire participă un grup de 30 profesori de la 8 școli din țări ale spațiului european.scoala-a-iancu

Programul întrunirii conține activități de prezentare a specificului educațional al școlilor din Spania, Italia, Polonia, Grecia și Turcia, asistență la ore de curs, dezbateri cu privire la optimizarea desfășurării întrunirilor de proiect, dezbateri cu privire la maximizarea impactului proiectului în rândul comunităților educaționale locale, sesiuni de informare asupra specificului predării trans și inter disciplinare sub îndrumarea specialiștilor de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și sesiuni de implementare a platformei educaționale ”Moodle” ca instrument de lucru al proiectului.

Activitățile vor demara luni, 7 noiembrie, cu o serată cu specific românesc prin care, gazdele doresc să facă cunoscute oaspeților, câteva din aspectele cultural-tradiționale din zona noastră, prin intermediul unui program artistic susținut de elevii școlii.

„Sperăm că eforturile organizatorilor se vor transforma în momente de cooperare fructuoasă în beneficiul educației”, a transmis Daniela Luiza Herineanu, directorul Scolii Gimnaziale „Avram Iancu” Dej.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*