Francofonii de la CNAM și LAPI Dej, invitați la concurs

Francofonii de la CNAM și LAPI Dej, invitați la concurs

În urma colaborării deosebite stabilite între Clubul de Afaceri Francofon Cluj și liceele dejene, „Al. Papiu Ilarian” și „Andrei Mureșanu”, cu prilejul celei de-a doua ediția a concursului (an școlar 2015-2016), organizatorii și-au dorit extinderea acestei colaborări și la ediția III a concursului Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri. În acest sens, miercuri 23 noiembrie, la ora 12:00 reprezentanți ai CFAC, Institutului Francez Cluj și al unei firme membre a juriului, se vor afla la CNAM, iar de la ora 13:00 la LAPI Dej, cu prilejul unei vizite de informare cu privire la conținutul concursului.prix-cfa

Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri reprezintă o competiție derulată în parteneriat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) și Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS), alături de o serie de parteneri instituționali și din mediul de afaceri. Concepută sub forma unor secțiuni tematice, ediția a III-a a competiției lansează elevilor de liceu provocări în 3 domenii: informatică, ECOindustrie și sănătate. Vizând provocarea și implicarea unui număr cât mai mare de elevi de liceu, competiția promovează performanța în cele trei domenii mai sus menționate și francofonia în colegiile, liceele și școlile profesionale din Transilvania și regiunea de N-V a României.

Competiția se adresează elevilor de liceu (clasele IX-XII) din județele: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș.

Criteriile de participare

1. Elevii care doresc să se înscrie în această competiție trebuie să aibă împlinită vârsta de 14 ani și să fie înscriși în ciclul liceal (clasele IX-XII).
2. Vizându-se încurajarea muncii în echipă, elevii trebuie să formeze grupuri de 2 până la 5 elevi, în funcție de domeniul tematic ales.
3. Un elev poate participa la o singură secțiune a concursului și poate face parte dintr-o singură echipă.
4. Grupul trebuie să fie coordonat de către un cadru didactic specializat în domeniul secțiunii alese și, opțional, de către un profesor colaborator, de exemplu profesorul de limba franceză.
5. Atât profesorul coordonator, cât și profesorul colaborator pot coordona mai multe grupuri din cadrul unității de învățământ participante la concurs.

Dosarul de participare trebuie să fie redactat în limba franceză și trebuie să conțină soluția propusă pentru secțiunea concursului aleasă.

Notă: Detalii privind secțiuniile concursului propuse și, implicit, criteriile de realizare a răspunsurilor/ soluțiilor cerute pot fi consultate în anexele prezentului regulament sau prin accesarea platformei concursului www.premiilecfa.ro.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*