Profesorii Programului Erasmus+, în vizită la Primăria Dej

Profesorii Programului Erasmus+, în vizită la Primăria Dej

Săptămâna aceasta, Școala Gimnazială „Avram Iancu” a fost gazda primei reuniuni internaționale a proiectului ”Developing trans and inter curricular skills for the 21-st century”. Proiectul derulat în cadrul Programului Erasmus+ al Comisiei Europene, beneficiază de finanțare europeană și are ca scop dezvoltarea unei infrastructuri de evenimente care să permită predarea trans și inter disciplinară.

dsc_4705

Astfel, în cadrul proiectului, în perioada 7-11 noiembrie, la Dej afost prezent un grup de 30 profesori din: CEIP San Luis, Spania; 5-th Lyceul of Volos, Grecia; Zeytinlibahce Mesleki ve Teknik, Turcia; Bagcilar Mustafa Kemal Ortaokulu, Istanbul, Turcia; Istituto Comprensivo Salvatore Casella, Italia; Zespol Szkol nr 10 w Lublinie, Polonia și Zespol SP nr2, P i Gimnazjum Zagnansk, Polonia.

dsc_4775

Programul reuniunii de la Dej a constat în activități de prezentare a specificului educațional al școlilor partenere, asistență la ore de curs, dezbateri cu privire la optimizarea desfășurării întrunirilor de proiect, dezbateri cu privire la maximizarea impactului proiectului în rândul comunităților educaționale locale, sesiuni de informare asupra specificului predării trans și inter disciplinare sub îndrumarea specialiștilor de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și sesiuni de implementare a platformei educaționale ”Moodle” ca instrument de lucru al proiectului.

dsc_5004

Joi, 11 noiembrie, oaspeții s-au întâlnit cu primarul municipiului Dej care a urat tuturor bun venit în orașul nostru și a prezentat câteva date privind istoria și evoluția acestuia.
La rândul lor, cadrele didactice din şcolile partenere au avut ocazia să-şi prezinte ţările de provenienţă, la fel și aprecierea lor faţă de cadrele didactice și elevii Şcolii „Avram Iancu” şi de primirea caldă de care au avut parte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*