Peste 600 de mii de alegători în județul Cluj, repartizați în 656  secții de votare

Peste 600 de mii de alegători în județul Cluj, repartizați în 656 secții de votare

Campania electorală pentru alegerile parlamentare a început vineri şi se va încheia în data de 10 decembrie, la ora 7,00.

În judeţul Cluj sunt aşteptaţi la urne, pe 11 decembrie, 604.855 de alegători, în 656 de secţii de votare, pentru alegerea celor patru senatori şi zece deputaţi care îi vor reprezenta pe clujeni în Parlamentul României. parlament

Pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, în judeţul Cluj intră în competiţie 11 formaţiuni politice şi un candidat independent. BEJ Cluj a admis listele de candidaţi depuse de Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Partidul Mişcarea Populară, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, Partidul România Unită, Partidul Ecologist Român, Partidul Socialist Român, Partidul România Mare, Uniunea Salvaţi România şi Partidul Alianţa Noastră România. De asemenea, pentru Camera Deputaţilor a fost admis şi singurul candidat independent din judeţ, Vasile Revnic.

PSD Cluj i-a desemnat pe lista pentru Camera Deputaţilor pe Gabriel Horia Nasra, Cornel Itu, Cristina Burciu, Iulia Maria Trif, Valentin Dorel Pojar, Teodor Rusu şi pe Vladimir Mătuşan. La Senat, candidaţii social democraţi clujeni sunt Vasile Ilea, Simina Şipoş, Melania Ciot, Călin Fărgaciu, Janos Balazs şi Sebastian Cîmpian. PSD Cluj îşi propune să obţină în urma alegerilor din 11 decembrie trei mandate de deputaţi şi unul de senator.

Liberalii care cer votul clujenilor pentru a intra în Camera Deputaţilor sunt Florin Stamatian, Adrian Oros, Sorin Moldovan, Marius Mînzat şi fostul primar de la Turda, Tudor Ştefănie. Pe locurile eligibile pe lista PNL Cluj pentru Senat sunt Marius Nicoară şi Călin Tuluc. Liberalii clujeni vor să obţină cinci mandate de deputat şi două de senator.

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) Cluj îi aruncă în bătălia pentru Camera Deputaţilor pe Steluţa Cătăniciu, Adrian Mureşan şi pe Vicenţiu Ştir iar la Senat lista va fi deschisă de cercetătorul clujean Radu Silaghi Dumitrescu, locul doi fiind ocupat de Daniel Păcurar iar pe locul trei se află Sorin Platon. Liderul ALDE Cluj, Steluţa Cătăniciu a declarat că organizaţia pe care o conduce şi-a propus să obţină cel puţin un mandat de deputat şi unul de senator.

Lista PMP Cluj pentru Camera Deputaţilor îi cuprinde pe Rareş Rusu, Marian Morar, Adrian Hidicaş, Adrian Nap şi pe Sebastian Lazin iar la Senat candidează Ştefan Burlacu, actual deputat şi vicepreşedinte PMP la nivel naţional, Emil Moldovan, fost candidat PMP la Primăria Turda şi Adrian Mic – consilier local în Floreşti.

Lista USR Cluj pentru Camera inferioară este formată din Emanuel Ungureanu, Adrian Dohotaru, Ovidiu Nistor, Adriana Cristian, Andrei Suciu şi Radu Boloveschi. Pentru Senat, din partea USR Cluj candidează Mihai Goţiu, Ramona Harosa şi Danile Doboş.

Candidaţii UDMR Cluj pentru Camera Deputaţilor sunt Csama Botond şi Hegedus Csilla, iar la Senat au fost validate candidaturile lui Laszlo Attila şi Vakar Istvan.

Candidaţii PRU pentru Camera Deputaţilor sunt Mircia Giurgiu şi Narcis Someşfălean iar la Senat va candida din partea acestei formaţiuni Alexandru Corodş şi Dănuţ Ştefan.

Alianţa Noastră România
are ca şi candidaţi în judeţul Cluj pentru Camera Deputaţilor pe Avram Fiţiu, Livia Lacaille şi pe Mircea Sabău iar pentru Senat vor candida Gheorghe Mihai şi Marcel Duda.

Candidaţii PRM pentru Camera Deputaţilor sunt Dan Brudaşcu Elena Chiş şi Ştefan Stana iar pe lista de la Senat figurează Nicolae Roman şi Cristian Mic.

Lista Partidului Ecologist Român pentru Camera Deputaţilor cuprinde următorii candidaţi: Adrian Culcear, Vasile Donca şi Eusebio Cristian Lup. Lista pentru Senat este deschisă de chirurgul Şerban Rădulescu, acesta fiind urmat de Adrian Suciu.

Lista Partidului Socialist Român pentru Camera Deputaţilor este formată din Constantin Vădean, Andrei Balog şi Ramona Negruţiu iar pentru Senat au fost propuşi Gheorghe Oros şi Vasile Onaca.

În total, pentru cele patru posturi de senator şi 10 de deputat, în judeţul Cluj candidează 66 de persoane la Senat şi 144 la Camera Deputaţilor.

Cel mai tânăr candidat din judeţul Cluj este din partea PANR, Maxim Roabeş, de profesie inginer constructor, care s-a născut pe 16 aprilie 1993, la Tiraspol, Republica Moldova. De cealaltă parte, cel mai vârstnic candidat este din partea PSR, Vasile Palade, un pensionar de aproape 80 de ani, fost maistru mecanic, născut pe 2 februarie 1937. Tot pe lista PSR figurează un alt pensionar, de 72 de ani, Giancarlo Bellini, născut la Florenţa (Italia) în 1944.

Printre candidaţii din judeţul Cluj se numără şi cercetătorul Radu Silaghi-Dumitrescu (locul 1 la Senat pe lista ALDE), care are în lucru proiectul sângelui artificial, generalul maior în rezervă Nicolae Roman (pe locul 1 la Senat din partea PRM), fost comandant al Diviziei 4 Gemina, chirurgul Şerban Rădulescu (PER), fostul deputat Mircia Giurgiu (PRU), precum şi independentul Vasile Revnic, director economic la o firmă, care a reuşit să adune peste 6.400 de semnături pentru înscrierea sa în competiţia electorală.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*