Statul oferă teren GRATUIT pentru tinerii care vor să-şi construiscă o casă

Statul oferă teren GRATUIT pentru tinerii care vor să-şi construiscă o casă

Statul oferă teren gratuit pentru tinerii cu vârste între 18 şi 35 de ani care vor să-şi construiască o casă. Pentru a putea fi însă eligibili, aceştia trebuie să îndeplinească anumite condiţii.casa

Aceștia pot solicita administrației publice de care aparțin să primească 1.000 de mp, unde îsi pot ridica o casă, cu obligația să înceapă construirea locuinței în maximum un an.

Cea care reglementează atribuirea suprafeței de teren este Legea 15/2003. Suprafețele de teren solicitate fac parte din domeniul privat al unităților administrativ-teritoriale de care aparțin solicitanții,care trebuie să știe următoarele:

– vârsta minimă de 18 ani;

– la data depunerii cererii, precum și la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu dețin în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei locuințe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosință a unui teren, cât și în alte localități.

Cererea pentru atribuirea terenului se depune la sediul consiliului local al unității administrativ-teritoriale în care solicitantul își are domiciliul și va fi însoțită de următoarele documente:

– copie după certificatul de naștere

– copie după actul de identitate;

– declarația solicitantului, pe propria răspundere, că nu deține sau că nu a deținut în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei locuințe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*