Fără viitor: 46,8% din copiii României, expuși riscului de sărăcie

Fără viitor: 46,8% din copiii României, expuși riscului de sărăcie

Mai mult de un copil din patru este expus riscului sărăciei sau excluziunii sociale în Uniunea Europeană, arată Oficiul european pentru statistică, într-un clasament dominat de România, scrie AFP.dsc_0158

Circa 25 de milioane de copii din cele 28 de țări europene, respectiv 26,9% din populația cu vârsta cuprinsă între 0 și 17 ani, erau amenințați cu sărăcia în 2015, potrivit Eurostat.

„Aceasta înseamnă că trăiesc în case afectate de cel puțin una dintre următoarele condiții: risc de sărăcie după transferurile sociale, situație de privațiune materială severă sau trăiesc în case cu o foarte slabă intensitate a muncii”, explică Eurostat.

Cel mai mare procent din UE al copiilor amenințați cu sărăcia este înregistrat în România: 46,8%.

În 30 septembrie, Consiliul Europei a cerut României să facă mai multe eforturi pentru combaterea traficului cu copii, în condițiile în care numărul victimelor, proveniți în special din rândul romilor, „a sporit considerabil” în ultimii ani, potrivit unui raport.

După România, cel mai mare procent al copiilor amenințați de sărăcie este înregistrat de Bulgaria, 43,7%, urmată de Grecia (37,8%), Ungaria (36,1%), Spania (34,4%) și Italia (33,5%).

Cele mai mici procente sunt înregistrate în țările nordice: Suedia (14,0%), Finlanda (14,9%) și Danemarca (15,7%). Urmează Slovenia (16,6%), Olanda (17,2%), Cehia și Germania (18,5% fiecare).

AFP

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*