Nicușor Dan, președintele USR,  în Cluj și prin județ

Nicușor Dan, președintele USR, în Cluj și prin județ

„USR este făcută din oameni care au o carieră, care au ce să facă cu timpul lor, care fac pasul înainte nu pentru a-și realiza o problemă personală, ci pentru a se sacrifica pentru binele comun. Acesta este spiritul pe care l-am găsit în toate filialele USR”, a declarat Nicușor Dan, președintele Uniunii Slavați România (USR), la sfârșitul săptămânii trecute, la Cluj, cu ocazia prezentării oficiale a candidaților filialei locale pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.
img_1604 img_1603

Prilej cu care, o parte din candidați au făcut de asemenea, o serie de declarații:

„Cel mai important lucru pe care îl aduce USR în România este faptul că încearcă să creeze niște punți care să unească oamenii care se implică din România, oameni care activează pentru diferite cauze, cu oameni care au expertiză și experiență în diferite domenii. Cred că ăsta va fi cel mai mare câștig. Dacă vom reuși să facem asemenea rețele și comunități largi în România ar fi cea mai importantă victorie a noastră”, a afirmat Mihai Goțiu, candidatul care deschide lista USR pentru Senat, la Cluj.

img_1774

„Chiar suntem altfel. Chiar nu avem sfori în spate. Suntem niște oameni care au luptat în viață pentru idealuri și nu am venit aici să roadem nimic, ci am venit în față să oferim ceva și altora din ceea ce suntem, pentru că suntem în mod autentic oameni solidari și empatici cu cei care au nevoie de expertiza noastră. Lucrurile nu se vor schimba cu vorbe. Dacă nu vom avea acolo, în Parlament, oameni cu caracter nu se va schimba nimic pentru că la vorbe toți sunt foarte buni. Noi am demonstrat, cei care suntem aici, că în situații foarte grele din viață am refuzat șpaga, am refuzat să mințim. Și nu o să ne schimbăm în Parlament. Eu nu o să mă schimb. Ăsta sunt și așa rămân.”, a promis și Emanuel Ungureanu, candidatul care deschide lista pentru Camera Deputaților.img_1830

„Vrem să ieșim onorabil din campania care ne așteaptă. O să mă întrebați ce înseamnă pentru noi onorabil. O campanie altfel decât au făcut-o politicienii. O campanie onorabilă înseamnă pentru mine fair-play. Deci să facem o campanie altfel, fără atacuri. Putem să criticam numai atunci când avem și soluții. Critici, dar vii cu soluții alternative.”, a arătat Elek Levente, președinte filialei județene Cluj a USR. El a adăugat, totuși, că se așteaptă ca USR să obțină, la nivelul Clujului, un scor „din două cifre”.

Nicușor Dan a fost și mai optimist, spunând că vede Clujul obținând în jur de 20%, cu 5-6% procente peste media partidului la nivel național, care speră să fie în jur de 15%.

img_1812 img_1926

Cu ocazia prezentării oficiale a candidaților a fost lansat și ziarul de campanie ”Oameni de Cluj”, care prezintă biografiile principalilor candidați, mărturii ale susținătorilor USR, precum și fragmente din program. Tipărit în 50.000 de exemplare, ”Oameni de Cluj” va fi distribuit în mod gratuit, acest lucru începând deja sâmbătă și duminică, pe străzile, piețele și în parcurile municipiului Cluj-Napoca, dar și în zona rurală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*