Românii, în clasamentul ţărilor europene cu cei mai agresivi cetăţeni

Românii, în clasamentul ţărilor europene cu cei mai agresivi cetăţeni

România se află în clasamentul țărilor europene cu cele mai agresive comportamente. Sunt date confirmate de studiile Organizației Mondiale a Sănătății, dar și cele realizate de profesori renumiți de psihologie care se referă la actele repetate de violenţă, cunoscute sub numele de bullying.agresivitate

Bullying-ul este un act comportamental repetat, îndreptat spre rănirea fizică sau mentală a unei persoane. Acesta a devenit în ultimii ani un fenomen în România.

Specialiştii străini au comparat datele statistice şi au stabilit că în ceea ce priveşte fenomenul de bullying şi victimizare, România este, de regulă, pe locul doi, după Lituania, şi înaintea Ucrainei.

Comportamentul violent este întâlnit la toate categoriile de vârstă, de la şcolari până la adulţi. Nu este vorba doar de manifestări fizice, ci şi de limbaj nonverbal.

„Ştim că programele (derulate în şcoli) pot reduce numărul acestor incidente cu 50% şi asta e important pentru că victimele bullying-ului suferă cad în depresie, îşi pierd stima de sine, chiar se sinucid”, prof. univ. Peter Smith, de la Universitatea din Londra.

Creşterea agresivităţii în România are mai multe explicaţii, spun specialiştii. Printre acestea şi faptul că societatea autohtonă este una masculină, orientată spre control.

„Este o proliferare a show-urilor TV de tip reality-show, care arată modele foarte rele de comportament şi de agresiune verbală şi care creează acel model pentru oameni să se comporte agresiv”, consideră Raymond Tafrate, Central University Connecticut.

sursa: digi24.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*