Cornel Itu despre TETAPOLIS : „Am încredere că vom dezvolta cel mai puternic parc tehnologic și științific din regiune”

Cornel Itu despre TETAPOLIS : „Am încredere că vom dezvolta cel mai puternic parc tehnologic și științific din regiune”

TETAPOLIS, cel mai nou proiect Tetarom a fost lansat în cadrul TECHFEST, la Secţiunea Transilvania Demo Day, unde au fost prezentate şi 20 de idei de afaceri.tetapolis2

Referindu-se la acest eveniment, pe care l-a salutat ca pe o realizare importantă a județului, deputatul Cornel Itu a spus:

foto-cornel-itu„Legea pe care am inițiat-o cu scopul înființării parcului științific și tehnologic TETAPOLIS a fost promulgată zilele trecute de către președintele României. Înalta tehnologie s-a conturat în ultimii ani ca domeniu principal pentru dezvoltarea Clujului, pe termen lung, iar această constatare m-a determinat să inițiez, dar și să urmăresc parcursul acestui proiect, în toate comisiile parlamentare, atât la Senat, cât și în Camera Deputaților, să susțin în fața colegilor mei importanța majoră a acestui act normativ, dorindu-mi foarte mult să fie adoptat. Eforturile mele au fost răsplătite, iar în data de 18 octombrie 2016, proiectul a fost adoptat de către Camera Deputaților, în calitate de for decizional, după ce am luat cuvântul în ședința de plen. Acum, legea a fost promulgată și urmează doar să fie pusă în aplicare”.

TETAPOLIS este primul Parc Ştiintific şi Tehnologic din Transilvania. Acesta a primit titlul de parc ştiinţific în 27 august 2013. Este un proiect de anvergură, dezvoltat în parteneriat cu IASP, UTCN, Consiliul Judeţean şi American Councils. Investiţia TETAPOLIS, se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro.

techfest

„Am încredere că vom dezvolta cel mai puternic parc tehnologic și științific din regiune, poate chiar din țară, iar cercetarea va ajunge la Cluj un domeniu la fel de puternic precum cel al IT. Terenul care va servi ca infrastructură de dezvoltare pentru TETAPOLIS (86.333 mp) se află în vecinătatea Parcului Industrial Tetarom I din municipiul Cluj-Napoca, fapt care va oferi numeroase avantaje viitorului obiectiv de investiții (acces facil la infrastructura de transport și la utilitățile din interiorul parcului industrial TETAROM I, apropierea de locațiile universităților clujene, apropierea de centrul orașului, acces rapid la principalele căi de transport (rutier, aerian, feroviar). Îmi doresc să văd roadele acestei legi, să văd că județul Cluj ocupă primul loc în domeniul cercetării pe plan național, și le urez autorităților locale mult succes în implementarea acestui proiect important! Parcul științific și tehnologic TETAPOLIS va aduce mai multe locuri de muncă bine plătite pentru tinerii care studiază acum în universitățile noastre, cât și pentru cercetătorii clujeni!” – a mai precizat deputatul Cornel Itu.

Comandat de PSD – ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ CLUJ

 Realizat de PFA POPESCU IOANA AUGUSTA

 Cod mandatar financiar: 11160007

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*