City Fashion Week la Cluj

City Fashion Week la Cluj

City Fashion Week, cel mai important eveniment de fashion din Transilvania, își deschide din nou porțile, la Cluj-Napoca, la o a doua ediție.fashion-week

Evenimentul, organizat de City Models Cluj-Napoca, va avea loc în perioada 28-29 noiembrie, la Grand Hotel Italia, cu începere de la orele 20:00. Cătălin Botezatu, Romanița Iovan, Eli Lăslean, George Hojbotă, Gina Cas și alți 20 de designeri vor fi prezenți la Cluj-Napoca la acest festival de modă care va găzdui și câteva colecții surpriză și de impact.

Alături de Cătălin Botezatu, la City Fashion Week va fi prezentă și Romanița Iovan, care revine pe podium după o absență de trei ani.
Creatoarea va sărbători la City Fashion Week 25 de ani de carieră și va prezenta 25 de piese aniversare.

George Hojbotă revine pe scena festivalului cu două colecții, una de fete exclusiv, în stil avangardist, și o alta pentru băieți. Prezentările de modă semnate George Hojbotă vor avea loc în ambele zile ale evenimentului.

Eli Lăslean a îmbrăcat pe multe dintre vedetele din România însă a intrat puternic în atenția presei din momentul în care a devenit creatoarea de modă a primei doamne Carmen Iohannis. Aceasta vine la Cluj cu o colecție surpriză care, spun organizatorii, va avea un ecou puternic.

maxresdefault

Gina Butiuc lucrează în proporție de 90%, manual, costume de bărbați.Pentru City Fashion Week prezența unui astfel de creator de modă este o bucurie, deoarece, timp de 14 ani, ea s-a ocupat singură de organizarea evenimentelor de acest fel.

O altă surpriză o reprezintă prezența Mihaelei Cirlugea, care revine la City Fashion Week cu o colecție unică cu tente românești, inspirată din muzica lăutărească.

De asemenea, designerul israelian Michal Negrin, cunoscut la nivel internațional în lumea modei, bijuteriilor și accesoriilor, va prezenta la Cluj o colecție specială care valorează în jur de 20.000 de euro. negrin

Pantofii, pentru fiecare casă de modă, poartă semnătura lui Mircea Florea și Adrian Neacșa.

Alături de aceștia vor fi prezenți la City Fashion Week și Paolo Rossi, Cami Roatiș, Kinga Szilagi, Anca Fărcaș, Zita Pop, Alina Pușcaș, Loredana Ciangău, Raluca Mureșan, Luminița Balaj, Alexandra Fricht, Lanys, Daniel Dobre, Stefania Borodi, Cristina Brad, Norberto by Visions, Ema Durnea, Silvia Simion, Irina Duțu, Andra Barac.

Evenimentul urmărește și încurajarea tinerilor designeri, cărora le este dedicat un concurs. Practic, unul dintre obiectivele organizatorilor este acela de a-i încuraja pe aceștia să intre în lumea modei.

Debutanții vor avea prilejul de a-i cunoaște pe marii creatori de modă ai României, sau diferite persoane care sunt interesate de munca lor și vor avea prilejul de a schimba păreri, opinii sau, de ce nu, date de contact pentru ulterioare colaborări.

“Sprijinim studenţii facultăţilor de modă şi design din România! Încurajăm tinerii designeri şi tinerele talente să păşească încrezători în industria modei oferind trei premii pentru creatorii de modă, cum ar fi: premiul de debut, premiul de popularitate, premiul pentru cea mai bună colecţie”, a declarat Stefan Farrell, director general al festivalului.

Ștefan Farell
Ștefan Farell

“City Fashion Week este un concurent serios in România pentru toate evenimentele care se doresc a fi festivaluri de modă și, cu toate că este doar la ediția a-II- a, a reușit să aducă nume mari care de ani de zile sunt curtate să prezinte în țară și au refuzat, acceptând invitația noastră, datorită profesionalismului de care am dat dovadă în primul an de organizare. Cred că, în momentul acesta, City Fashion Week este cel mai important eveniment de modă din România”, a mai precizat Stefan Farrell.

City Fashion Week se află la ediția a II-a și intenționează să devină un eveniment de referință în moda românească.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*