Lucrările la CMID se reiau după un blocaj de peste 2 ani

Lucrările la CMID se reiau după un blocaj de peste 2 ani

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a anunţat, ieri, că a semnat contractul de lucrări pentru celula 1 a Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (C.M.I.D.) din judeţul Cluj.statie-deseuri

Potrivit CJ Cluj, firma desemnată să continue proiectul este Asocierea Kranz Eurocenter SRL- Institutul de Studii şi Proiectări Energetice – ISPE. Termenul de realizare este de 14 luni (cu termen de proiectare de 4 luni), pentru lucrările de remediere a deficienţelor constatate, cât şi pentru realizarea staţiei de tratare şi a staţiei de sortare. Valoarea contractului este de 111.103.998,44 lei plus TVA (aproximativ 24 milioane de euro), bani europeni. “Mă bucur că am reuşit să deblocăm acest proiect şi să putem semna contractul de lucrări. Criza gunoaielor în judeţul Cluj este o chestiune extrem de serioasă, tocmai de aceea vom încerca să urgentăm finalizarea acestui proiect cu succes. Vom acorda toată asistenţa şi vom face toate diligenţele pentru a sprijini constructorul în a executa contractul la termenul stabilit” a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Proiectul a fost blocat de mai bine de doi ani, după ce forul judeţean a decis rezilierea contractului cu firma care a câştigat iniţial licitaţia, SC Confort SA.

În această vară, Consiliul Judeţean Cluj a organizat o nouă licitaţie pentru reluarea lucrărilor. În urma evaluării ofertelor a decis să atribuie contractul Asocierii Kranz Eurocenter SRL- Institutul de Studii şi Proiectări Energetice – ISPE, care a venit cu o ofertă de 111.103.998,44 lei+TVA (aproximativ 24 milioane de euro), cu aproape 3 milioane de euro mai avantajoasă decât a celuilalt ofertant – Asocierea SC Iasicon SA-SC TCI Contractor General SA -S.C. Socot S.A.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*