Vicențiu Știr propune scoaterea firmelor cu profit de sub incidența Ordonanței 26/2013

Omul de afaceri dejean, Vicențiu Știr, candidatul ALDE Cluj pentru Camera Deputaților, propune o diferențiere a companiilor deținute de stat care realizează profit, de cele care realizează pierderi.

La ora actuală, în ceea ce privește disciplina financiară, toate companiile de stat se supun aceleiași Ordonanțe, respectiv ordonanța 26/2013, privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară. vicentiu-stir

”Propun să se elimine condiționarea prevederilor ordonanței 26/2013, deoarece societățile care realizează profit sunt analizate în același mod ca și societățile ce înregistrează pierderi. Doresc ca firmele care au profit să fie scoase de sub incidența Ordonanței 26/2013. Practic, indiferent de profitul realizat, fondul de salarii este stabilit prin legea anuală a bugetului de stat și nu se realizează nicio diferențiere între companiile care realizează profit și cele care au pierderi”, a declarat Vicențiu Știr

Potrivit Ordonanței 26/2013, anual, prin legea bugetului de stat se stabilesc obiective de politica salariala pe baza cărora operatorii economici fundamenteaza indicatorii din bugetele de venituri și cheltuieli.

De altfel, Vicențiu Știr și-a propus să vină cu proiecte pentru creșterea economică și pentru crearea de locuri de muncă.
”La nivel naţional, este necesar ca în Parlamentul României să fie promovate proiecte legislative viabile şi originale în sprijinul creării de noi locuri de muncă, dar şi comisiile parlamentare trebuie să îşi facă treaba. Până la urmă proiectele legislative aplicabile, nu cele fără norme de aplicare, fac diferenţa, nu declaraţiile politicienilor”, a menționat Vicențiu Știr
Vicențiu Știr a declarat că și-ar dori să facă parte din comisia pentru politica economică sau din cea pentru buget, finanțe și bănci.

” Dacă voi ajunge parlamentar mi-aş dori să fac parte din comisia pentru politică economică,reforma şi privatizare sau cea pentru industrii şi servicii . Nu mi-ar displace nici comisia pentru buget, finanţe şi bănci. Sunt domenii în care limbajul, chiar dacă nu-mi este încă familiar, îl pot deprinde cu uşurinţă. Aici cred că se raportează experienţa mea din domeniul privat, suprapunând-o peste cea din domeniul politic. Oricum am o mare disponibilitate adaptativă la atribuţii şi sarcini noi. Dacă mai există şi o compatibilitate de domeniu, atunci cu atât mai bine pot performa. Sunt un politician tânăr, nerodat( şi neuzat). Dacă în alegerile locale am intrat cu dorinţa de a face o altfel de administraţie pentru concitadinii mei, o administraţie aservită exclusiv cetăţeanului şi respectului faţă de acesta , acelaşi lucru mi-l doresc şi din perspectiva de prlamentar. În fapt este o altă provocare pentru un alt gen de expertiză. Sunt inginer, sunt un om de afaceri , sunt manager. Capitalul românesc are nevoie de o politică protecţionistă. Curentul acesta devine din ce în ce mai pregnant la nivelul tuturor statelor europene şi nu numai.Producătorul român are nevoie de sprijin şi protecţie. Avem nevoie de măsuri economice şi fiscale echitabile în raport cu capitalul străin. Este imperativ să existăm cu şi în atributele identităţii noastre naţionale. Mă opresc la aceste câteva consideraţii pentru că acesta este domeniul meu. Cred că poitica în sănătate trebuie să o facă medicii, în economie economiştii, în învăţământ profesorii, în justiţie oamenii legii etc. Paradoxal sau nu românul politic pare să le ştie pe toate. Cred că este nevoie de ordine şi mai cred că aceasta este iminentă, cum iminent este şi un profil nou, pentru o nouă generaţie politică. Toate acestea şi multe altele mă determina să candidez la aceste alegeri parlamentare”, a mai menționat Vicențiu Știr.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*