Arme şi droguri confiscate de poliţişti

Arme şi droguri confiscate de poliţişti

Kilograme de droguri de risc şi mare risc, substanţe psihoactive, arme, zeci de telefoane mobile, laptop-uri, tablete şi medii de stocare au fost ridicate de poliţiştii români în urma a aproape 200 de percheziţii, efectuate pe parcursul a două săptămâni.droguri-confiscate

În perioada 14 – 27 noiembrie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 54 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani. În cadrul investigaţiilor, pentru probarea activităţii infracţionale a 316 persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 189 de percheziţii ce au vizat imobilele folosite de acestea. În urma administrării probatoriului, 76 de persoane au fost reţinute sau arestate, iar faţă de alte 14 persoane a fost luată măsura controlului judiciar – informează IGPR.

Potrivit sursei citate, în urma activităţilor desfăşurate, au fost confiscate 38 de laptop-uri, 21 de HDD, 5 tablete, 89 de telefoane mobile, 46 de medii de stocare, 70 de cartele SIM, 5 arme şi 484 de bucăţi de materiale pirotehnice. De asemeni, au fost ridicate 1,751 kg de cannabis, 27 de plante de cannabis, 4 gr de masă vegetală, 487 de comprimate, 14 doze de heroină, 5 gr de heroină, 80 de gr de cocaină, 1.000 de gr de substanţe psihoactive, 802 ţigări cu substanţe psihoactive, 7 ghivece cu plante de canabis, 5 cântare folosite la cântărirea drogurilor, 2 plicuri cu diverse tipuri de droguri, 8 grindere, 2.521 de pachete cu ţigări, 11 autoturisme, 65.850 de lei şi 59.680 de euro.

La acţiuni au participat peste 500 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române. Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*