Manuale noi: primii beneficiari, elevii claselor  a IV – a !

Manuale noi: primii beneficiari, elevii claselor a IV – a !

Manualele actuale sunt pline de informațiile greșite potrivit cărora țara noastră se învecinează cu Iugoslavia sau că România face eforturi să devină membră a Uniunii Europene. În curând însă manualele elevilor vor fi schimbate, pentru a evita astfel greșelile și exercițiile aberante sau depășite.

Primii care vor avea manuale noi, cu informații adecvate, sunt elevii din clasa a IV-a. Generația lor va fi prima care va testa și noile manuale pentru clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a, potrivit digi24.ro. manuale

În acest sens, Consiliul Naţional al Elevilor trage un semnal de alarmă şi sustine că 80% dintre şcolari sunt nemulţumiţi de materiile predate. Chiar dacă sunt încă în lumea jocurilor şi-a jucăriilor, copiii de clasa a II-a, de exemplu, sunt obligaţi să înveţe multipli şi submultipli.

La rândul lor, părinţii acuză că este programa școlară este una foarte încărcată. „Copiii vin pur şi simplu dărâmaţi fizic acasă. Nu există o interacţiune. Copiii îşi doresc o interacţiune mai mare între profesori şi ei. Nu-şi doresc decât să nu fie folosiţi pe post de memorator”, a explicat Iulian Costache, președintele Federaţiei Părinţilor din Învăţământul Preuniversitar din România.

Reţeta educaţională pe care statul român o aplică în şcoli se regăseşte în statistici alarmante pentru România. Conform ultimei analize Eurostat, ponderea elevilor care au abandonat şcoala în ultimii trei ani, a crescut constant: 17,3% în anul 2013, 18,1% în anul 2014 şi 19,1% în anul 2015.

Criticat din toate părţile, Ministerul Educației promite schimbarea învăţământului actual. După ce a avizat manuale noi pentru clasele I, a II-a şi a III-a în luna decembrie, se pregăteşte să încheie distribuirea manualelor noi pentru clasa a patra.

Concomitent cu finalizarea noilor manuale pentru ciclul primar, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei anunţă un nou plan de învăţământ pentru elevii claselor gimnaziale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*