Vicențiu Știr și-a prezentat echipa și obiectivele ALDE pentru alegerile din 11 decembrie 2016

Vicențiu Știr și-a prezentat echipa și obiectivele ALDE pentru alegerile din 11 decembrie 2016

15293416_648280632018251_1700565554_oO nouă echipă ALDE Dej a fost prezentată astăzi de președintele Vicențiu Știr, în cadrul unei conferințe de presă, în prezența parlamentarului Steluța Cătăniciu. În același cadru au fost punctate și obiectivele ALDE pentru alegerile parlamentare 2016.

La fel ca și Steluța Cătăniciu, omul de afaceri dejean Vicențiu Știr își dorește să obțină un mandat de deputat în Parlamentul României și speră ca din poziția de parlamentar să poată sprijini comunitatea dejeană și nu numai.

Perspectiva, alegerile parlamentare din 11 decembrie trebuie să ne consacre, fără dubii, că suntem ceea ce românii își doresc: un partener Activ, Loial, Demn și Eficient- ALDE. Experiența pe care am trăit-o la alegerile locale, o rezum la ceea ce un prieten mi-a spus atunci: o victorie nu poate fi savurată cu adevărat, decât atunci când cunoști gustul amar al înfrângerii. Nu ești înfrânt decât atunci când renunți, iar eu nu am renunțat deoarece ALDE îmi dă speranță. Sunt un politician tânăr, nerodat (și neuzat). Dacă în alegerile locale, împreună cu ALDE, am intrat cu dorința de a face un alt fel de administrație pentru concitadinii mei, o administrație aservită exclusiv cetățeanului și respectului față de acesta, același lucru mi-l doresc și din perspectiva de parlamentar. În fapt, este o altă provocare pentru un alt gen de expertiză”, a precizat Vicențiu Știr.

Unul dintre proiectele importante la care a făcut referire Vicențiu Știr este înfiinţarea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Dej (AOAD), organizație care ar fi benefică atât pentru locuitori, cât şi pentru angajatori.

 „Prin această asociaţie vreau că fiecare lucrare, fiecare investiţie sau fiecare dezvoltare a Dejului să fie discutată cu aceștia, iar respectiva lucrare să poată fi contractată și cu firme din Dej. Vreau să nu încercăm să apelăm la firme din afară, ci să dezvoltăm cu firme locale. Avem aici oameni competenţi care pot să realizeze orice lucrare care să contribuie la dezvoltarea Dejului. Ne-am propus să investim mai mult în oamenii de afaceri locali. Odată ce investim, odată ce le acordăm facilităţi oamenilor de afaceri, aceasta înseamnă mai mulţi bani la buget, locuri de muncă şi creşterea economiei şi a puterii de cumpărare în Dej.

Angajatorii din AOAD ar crea locuri de muncă și pentru persoanele care beneficiază de ajutor social, dar sunt apte de muncă, iar acestea să primească facilităţi din partea municipalității, printre care impozite mai mici. În acelaşi sens, întreprinzătorul îşi doreşte ca forţa de muncă bine calificată din oraş care activa în sectorul industrial la Dej să poată fi folosită ca formatori, în centre speciale.

Ei ar putea pregăti oameni ca strungari, sudori, forjori, fierari. Desigur, întreprinderilor mici şi mijlocii trebuie să fie motivate, li se asigure diverse facilităţi, cum ar fi reducerile de impozite. Ideal este ca în proiectele la nivelul localităţii să fie implicate şi IMM-urile, dar pentru aceasta trebuie discutate deschis problemele cu care acestea se confruntă. La nivel naţional, este necesar ca în Parlamentul României să fie promovate proiecte legislative viabile şi originale în sprijinul creării de noi locuri de muncă, dar şi comisiile parlamentare trebuie să îşi facă treaba.

Până la urmă proiectele legislative aplicabile, nu cele fără norme de aplicare, fac diferenţa, nu declaraţiile politicienilor. E de muncă, iar acestea să primească facilităţi din partea municipalității, printre care impozite mai mici. În acelaşi sens, întreprinzătorul îşi doreşte ca forţa de muncă bine calificată din oraş care activa în sectorul industrial la Dej să poată fi folosită ca formatori, în centre speciale. Ei ar putea pregăti oameni ca strungari, sudori, forjori, fierari. Desigur, întreprinderilor mici şi mijlocii trebuie să fie motivate, li se asigure diverse facilităţi, cum ar fi reducerile de impozite. Ideal este ca în proiectele la nivelul localităţii să fie implicate şi IMM-urile, dar pentru aceasta trebuie discutate deschis problemele cu care acestea se confruntă.

La nivel naţional, este necesar ca în Parlamentul României să fie promovate proiecte legislative viabile şi originale în sprijinul creării de noi locuri de muncă, dar şi comisiile parlamentare trebuie să îşi facă treaba. Până la urmă proiectele legislative aplicabile, nu cele fără norme de aplicare, fac diferenţa, nu declaraţiile politicienilor”, a mai declarat președintele ALDE Dej, Vicențiu Știr.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*