Cornel Itu: ”PSD va veni în sprijinul tinerilor printr-o serie de programe care vor facilita accesul la educație, dar și integrarea pe piața muncii.”

Cornel Itu: ”PSD va veni în sprijinul tinerilor printr-o serie de programe care vor facilita accesul la educație, dar și integrarea pe piața muncii.”

Interviu Cornel Itu – partea a IV-a

 Care sunt măsurile pe care PSD le va lua pentru tineri?

PSD va veni în sprijinul tinerilor printr-o serie de programe care vor facilita accesul la educație, dar și integrarea pe piața muncii.

Prin Programul Național de Locuințe pentru Tineri se garantează acordarea a 1500 de locuințe pe an și 30 de noi cămine studențești.

Un alt program dedicat tinerilor este “Primul salariu”, care prevede un salariu de încadrare în primii ani de muncă pentru tinerii licențiați  de 2.500 lei. Indiferent de salariul stabilit de angajator, statul va asigura diferența pană la valoarea de 2500 lei.

Un cuantum de 200.000 de lei pe an va fi garantat pentru 10.000 tineri care vor demara o afacere prin programul “Romania Start-up Nation”. Angajatorul va primi din partea statului 1400 lei pentru fiecare tanăr angajat timp de 12 luni.

Creditele avantajoase pentru cursuri, chirii sau avans la casă, de care vor beneficia tinerii reprezintă o altă facilitate pentru această categorie.

Comandat de PSD – ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ CLUJ

 Realizat de PFA POPESCU IOANA AUGUSTA

 Cod mandatar financiar: 11160007

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*