O fetiţă de 8 ani îşi doreşte de la Moş Crăciun o inimă nouă! Concert caritabil pentru Yasmina, la Dej.

O fetiţă de 8 ani îşi doreşte de la Moş Crăciun o inimă nouă! Concert caritabil pentru Yasmina, la Dej.

15356643_1535770906440130_6781653879400137592_nAsociația Filantropia Ortodoxă Dej, Protopoiatul Ortodox Dej şi Asociaţia Marsala Life organizează un Concert Caritabil de Colinde, pentru o fetiţă de 8 ani. Yasmina Fluieraș a fost diagnosticată în urmă cu un an, cu o malformație la inimă iar medicii au hotărât că singura rezolvare este un transplant. Până se va găsi o inimă, Yasmina are nevoie de un tratament foarte scump.

La vârsta de 8 ani, greutățile Yasminei sunt mai multe decât ale unui om mare. Boala cardiacă severă de care suferă și celelalte afecțiuni (cardiomiopatie dilatativa, insuficienta cardiaca, intolerantă la gluten) îi pun în pericol viața, de care încă nici nu a reușit să se bucure.Singura ei șansă este un transplant de inimă, dar până la găsirea unui donator compatibil, fetița are nevoie de un tratament săptămânal în valoare de 4.700 de lei. Din păcate, micuța, originară din comuna Panticeu, are un singur om pe lume alături, bunica ei, întrucât a fost părăsită de mama, iar tatăl a refuzat să o recunoască.

În aceste condiții, viața ei stă în mâinile noastre, a celor care o putem ajuta să facă față costurilor tratamentului și sa aibă șansa la o viață normală. Ea are nevoie de transplant cardiac, însă starea ei actuală nu permite efectuarea investigaţiilor premergatoare transplantului.

Cei de la Spitalul de Copii Cluj, unde este internată Yasmina au început un tratament care să îi amelioreze starea clinică, astfel încât să poată fi transferată la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu-Mureș, unde fetița este înscrisă pe lista de transplant,  să efectueze un cateterism cardiac, care este obligatoriu înaintea transplantului. Deoarece medicația care este aprobata în România nu o mai ajuta, medicii au început de săptămâna trecută un alt tip de tratament, care se folosește în Europa, dar care nu este încă omologat în România şi este foarte scump (1 fiola de Levosimendan/Simdax costa 4700 lei si are nevoie de o fiolă pe săptămână).

„Cu prima fiolă ne-am descurcat, însă pe viitor va avea nevoie de mai multe fiole, mai ales că e posibil să aștepte și un an sau doi ani până se găsește o inimă compatibilă pentru transplant”, spune dr. Rodica Grigoraș.

Din cauza intoleranței la gluten, fetița mai are nevoie de alimente fără gluten, care iarăși implică costuri destul de mari.

„Am fost în vizită la Yasmina zilele trecute și am gasit-o plângand, motivul fiind dorul de mama ei. Am aflat de la medicul care o supraveghează că salonul în care este tratată de aproape un an de zile a început să îi fie Yasminei ca o a doua casă”, a spus părintele protopop Ioan Buftea.

Dând din nou dovadă de solidaritate, putem să o ajutăm pe Yasmina să-şi îndeplinească visul de a avea o inimă nouă!

 

Titular cont: Asociația Filantropia Ortodoxă Cluj-Napoca, filiala Dej

Nr. Cont: RO31RNCB0108147824550001

Cod Swift: RNCB_RO_BU

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*