De la 1 ianuarie, vom plăti CASS și pe dobânzile bancare!

De la 1 ianuarie, vom plăti CASS și pe dobânzile bancare!

Contribuția pentru asigurările de sănătate (CASS) se va achita în mod diferit începând cu 1 ianuarie 2017, potrivit prevederilor prezente în noul Cod Fiscal.

Contribuția pentru sănătate se va aplica și la veniturile obţinute din investiţii, din salarii şi activităţi independente, potrivit wall-street.ro.

Modificările vor avea impact asupra tuturor persoanelor care obţin venituri din chirii, dividende, câştiguri de capital, dar şi deponenţii care încasează dobânzi la depozitele bancare.

Practic, orice persoană care obţine în România venituri din chirii, depozite bancare, dividende, câştig de capital din investiţii pe bursă sau alte venituri va datora contribuţia la sănătate individuală de 5,5%, care se va percepe pe lângă cea reţinută la sursă de venituri din salarii sau activităţi independente.

Deşi impunerea CASS pentru toate veniturile din investiţii, justificată de extinderea bazei de calcul, este prevăzută în noul Cod Fiscal şi a fost dezbătută din vara anului 2015 şi adoptată în Parlament, există încă o serie de neclarităţi în ceea ce priveşte aplicarea contribuţiilor de sănătate pe toate categoriile de investiţii, modul de calcul al plafonului, etc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*