Măsuri de simplificare a dosarelor, în asistența socială

Măsuri de simplificare a dosarelor, în asistența socială

Solicitanții de ajutoare sociale vor depune un dosar în loc de trei, iar bursele școlare vor fi eliminate din categoria veniturilor care se iau în calcul la stabilirea drepturilor de beneficii sociale, a anunțat, vineri, Oana Țoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, în cadrul unei conferințe de presă, referitor la noi măsuri de simplificare în asistența socială adoptate de Guvern.

„Ce înseamnă măsurile se simplificare pentru ajutorul social? Înseamnă trecerea de la 50 de documente pe care beneficiarul trebuia să le obțină de la 8-9 autorități pentru a le depune pentru dosare. Cele trei tipuri de ajutor social, respectiv, de venit minim garantat, alocație de sprijin familial și ajutor de încălzire, deși de cele mai multe ori se suprapun la aceeași oameni în situație de sărăcie, însemnau trei proceduri diferite, trei dosare diferite. Acesta, în același timp, salvează timp și asistenților sociali și autorităților locale pentru că ceea ce ne dorim, ca să ajungem într-o zonă de a ajuta oamenii să depășească vulnerabilitatea, este ca asistenții sociali să fie pe teren și nu îngropați de dosare”, a spus Oana Țoiu.

De asemenea, prin această procedură se vor putea efectua verificări mai bune, iar primăriile vor avea posibilitatea de a verifica acuratețea declarațiilor.

ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*