Campania electorală s-a lăsat cu amenzi de peste 147.000 de lei

Campania electorală s-a lăsat cu amenzi de peste 147.000 de lei

Lucrătorii MAI au constatat, pe perioada campaniei electorale, 244 de contravenţii, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 147.000 de lei. De asemenea, au fost deschise 43 de dosare penale şi se efectuează cercetări faţă de 25 de persoane, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, informează AGERPRES.

„În campania pentru alegerile parlamentare precedente numărul sesizărilor privind posibile fapte penale a fost de 8,2 ori mai mare. Din numărul total de semnalări primite în această lună de campanie electorală, 24 s-au transmis spre soluţionare către Autoritatea Electorală Permanentă, două către Biroul Electoral Central şi una către Biroul Electoral Judeţean” – a precizat Dajbog.

Potrivit oficialului MAI, comparativ cu campania electorală de la precedentele alegeri parlamentare din anul 2012, numărul sesizărilor privind posibile fapte nelegale este de 2,6 ori mai mic. Astfel, au fost sesizate 355 de posibile contravenţii şi infracţiuni, iar în urma verificărilor efectuate până la acest moment, 37 de semnalări nu s-au confirmat, a menţionat Monica Dajbog.

Efectivele MAI au menţinut climatul de ordine publică la peste 450 de manifestări electorale, dintre care 15 au avut loc în ultima zi de campanie.

„Campania electorală s-a încheiat sâmbătă dimineaţă, la ora 7,00, propaganda electorală fiind strict interzisă. Pe perioada campaniei, structurile MAI au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică, campania desfăşurându-se fără înregistrarea unor incidente sau evenimente grave” – a subliniat purtătorul de cuvânt al MAI.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*