Mii de locuri de muncă, vacante la nivelul întregii ţări

Mii de locuri de muncă, vacante la nivelul întregii ţări

Românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au la dispoziţie mai multe oferte din partea angajatorilor din ţară şi de peste hotare.
Peste 14.400 de locuri de muncă sunt vacante la nivelul întregii ţări, cele mai multe sunt pentru cei cu studii medii şi profesionale, anunţă Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Oferta cea mai bogată o găsim în Bucureşti şi în judeţele Arad, Ilfov şi Sibiu. Cei mai căutaţi sunt agenţii de securitate, muncitorii necalificaţi, vânzătorii sau şoferii de camion. Şi firmele din străinătate oferă peste 2.300 de locuri de muncă prin intermediul reţelei europene EURES. Cele mai multe slujbe sunt pentru muncitori necalificaţi în agricultură, peste 800 în Spania şi 250 în Danemarca.

În Malta, oferta cuprinde 200 de posturi pentru şoferii de autobuz şi tramvai, iar spitalele din Italia, Marea Britanie şi Germania vor să angajeze zeci de infirmieri şi asistenţi medicali.

Persoanele interesate pot obţine mai multe informaţii pe site-ul de internet anofm.ro sau la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă de domiciliu./cpodea/schelaru

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*