Primarul Dejului speră „într-o poziţie în favoarea muncitorilor” de la Fujikura

Primarul Dejului speră „într-o poziţie în favoarea muncitorilor” de la Fujikura

Angajaţi de la fabrica Fujikura din Dej au oprit producția, marți dimineaţa, nemulţumiţi de faptul că cei care au avut concediu medical nu vor primi integral sau deloc cel de-al 13-lea salariu.

Referitor la situația existentă la cele trei unităţi de producţie Fujikura din Parcul Industiral Dej, primarul Costan Morar a declarat prin intermediul unui comunicat de presă, următoarele:

„Din discuţiile purtate am aflat că li s-a transmis faptul că doar cei care au mai puţin de 5 zile de concediu medical în acest an vor primi al 13-lea salariu întreg, cei care au între 5 şi 20 de zile de concediu medical vor primi 30% , iar cei cu peste 20 de zile concediu medical, nu îşi vor primi deloc al 13-lea salariu.
Consider că este o nedreptate, deoarece nu aleg oamenii să se îmbolnăvească astfel încât să intre în concediu medical. Acest lucru l-am transmis şi în cadrul discuţiilor purtate azi în fabrică, cu reprezentanţi ai fabricii”, adăugând că speră „într-o poziţie corectă a conducerii faţă de muncitori, mai ales că se apropie finalul anului pe parcursul căruia au muncit”.

Protestul angajaților de la Fujikura a continuat și în cursul nopții de marți spre miercuri.

Foto: someseanul.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*