Aberație RCA: șoferii disciplinați, buni de plată!

Aberație RCA: șoferii disciplinați, buni de plată!

Noua lege RCA nemulțumește pe toată lumea, de la clienți, brokeri și service-uri, la firme de asigurare și ASF. Modificările cuprind o clauză care îi face pe șoferii disciplinați, care nu au nicio daună timp de patru ani, să plătească pentru RCA cu 16% mai mult decât în prezent.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a modificat sistemul bonus /malus prin reducerea numărului de clase de bonus și echivalarea claselor ce beneficiau de bonusuri cuprinse între 35% și 50% (B9-B14) cu clasa B8, cea mai mare în noul sistem, la care bonusul maxim va fi de 32%, potrivit Profit.ro.

La presiunile organizațiilor patronale din transporturi, sistemul bonus/malus a fost modificat în așa fel încât cele două categorii să conțină un număr egal de clase. Această modificare, care pentru cine nu analizează atent sistemul poate părea în avanatajul șoferilor, aduce, de fapt, dezavantaje importante, mai ales șoferilor care nu provoacă accidente, adică grosul asiguraților.

„Este o modificare fără nicio noimă, impusă de transportatori, care în loc să aducă beneficii consumatorilor aduce, dimpotrivă, dezavantaje. Culmea, sunt penalizați tocmai șoferii care nu au daune”, comentează, pentru Profit.ro, Cristian Muntean, președintele ASSAI, organizația reprezentantivă a service-urilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*