Spitalul Municipal Dej are un Compartiment de Urgențe, de nivel european!

Spitalul Municipal Dej are un Compartiment de Urgențe, de nivel european!

La Spitalul Municipal Dej a avut loc astăzi, 16 decembrie, inaugurarea noului Compartiment de Primiri Urgențe (CPU), o investiție în valoare de 800 000 de lei (8 miliarde lei vechi), realizată din fonduri proprii și din bugetul local. Investiție care ridică o dată în plus ștacheta condițiilor oferite cetățenilor orașului și celor din zona acestuia, principalii beneficiari ai serviciilor asigurate de spital.

Demarate în urmă cu un an, lucrările au constat în reabilitarea totală și extinderea Compartimentului de Primiri Urgențe de la parterul spitalului, dotarea acestuia cu aparatură medicală performantă și creșterea numărului de paturi. Totodată, pentru ridicarea standardelor actului medical, personalul acestui compartiment a fost suplimentat numeric, prin angajarea a încă 13 persoane. Astfel, la ora actuală, urgențele dispun de 30 de cadre medico-sanitare, șeful compartimentului fiind dr. Alina Ștreang, medic primar medicină de urgenţă. Tot cu bani proveniți din bugetul local, a fost renovată și dotată cu aparatură nouă și secția de radiologie, legată de CPU.

Așa cum au subliniat în alocuțiunile rostite cu prilejul inaugurării, dr. Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej și primarul Costan Morar, investiția dată în folosință vineri, constituie materializarea angajamentului luat față de Ministerul Sănătății care, în urmă cu un an, intenționase să treacă Urgențele de la Dej în subordinea Spitalului de Urgență din Cluj-Napoca.

La vremea respectivă, administrația locală și conducerea spitalului opunându-se acestui demers, au prezentat un proiect de modernizare a secției, realizabil, în condițiile în care acesta rămâne în administrarea spitalului dejean. Ceea ce s-a și întâmplat, continuându-se cu succes seria de modernizări și dotări ale spitalului, începute în urmă cu aproape zece ani.

Momentul festiv al tăierii panglicii inaugurale a fost precedat de o slujbă de sfințire oficiată de părintele protopop Ioan Buftea și părintele Pavel Pop, preotul Bisericii „Sfinţii Făcători de Minuni şi Doctori fără Arginţi Cosma şi Damian”, aflată în curtea spitalului. Alături de conducerea spitalului și primarul municipiului, la eveniment au fost prezenți: deputatul Cornel Itu, dr. Mihai Moisescu-Goia, director executiv DSP Cluj, consilieri județeni, consilieri locali și o mare parte din personalul medical al instituției.

M. V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*