SĂRBĂTOARE în CLASA I : „Să dăm Crăciunului, ce-i al Crăciunului!”

SĂRBĂTOARE în CLASA I : „Să dăm Crăciunului, ce-i al Crăciunului!”

„Dacă nu ne mai putem păstra obiceiurile strămoşeşti, aşa precum şi noi le-am preluat, cu siguranţă ni le putem măcar aminti!” – Iosif Cireșan Loga

În seara de vineri, 16 decembrie, copii, părinți și dascăl, ai clasei I D, în Sala Festivă a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, Dej, am trăit momente speciale de sărbătoare, cu suflete curate şi pline de bucurie sub semnul cerului deschis, în așteptarea Crăciunului, într-un cadru tradițional, al satului românesc, pregătit de părinți cu o seară înainte …

Cu toții am îmbrăcat straie populare și am colindat împreună.
Inceputul serbării a fost al copiilor care au oferit un moment artistic deosebit și ne-au ajutat să simţim cu toţii apropierea celei mai mari sărbători a creştinătăţii – Naşterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, luminând sufletele şi cugetul.

Sărbătoarea a continuat cu jocuri populare – elevii clasei I D și ai clasei a VI-a C (din fosta generație), îndrumați de doamna învățătoare Borșan Corina și apoi, un dar muzical pentru părinți. Moșul, prezent la această sărbătoare, și deosebit de încântat, a oferit bucurii fiecărui copil.

In cele din urmă, părinții, au urcat pe scenă și au colindat împreună cu copiii lor, uitând pentru o clipă de problemele cotidiene semn că, versurile recitate de micii artiști au fost rugăciunea fiecăruia, pentru noi şi pentru semenii noştri.

Iată cum, Dumnezeu ne-a mai ajutat o dată să înţelegem că nu este loc în care să nu intre, lucru pe care să nu îl poată face și nici persoană de care să nu fie preocupat.

Pentru ca totul să fie cu adevărat special, am avut și „ceterași”, pe domnul Iulian (Gyuluca) din satul Cășeiu, acompaniat la acordeon de un alt rapsod al satului românesc. N-a lipsit nimic!

A fost o seară absolut specială, în care, așa cum ne-am priceput, i-am mulţumit lui Dumnezeu pentru ceea ce avem şi l-am rugat să ne dea tuturor multă sănătate, fericire, iar în anul care vine să ni se împlinească toate dorinţele…pentru ca suntem români și suntem cu adevărat mândri de acest lucru!

prof. învățământ primar, Corina Borșan
Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Dej

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*