Schimbare majoră a legislaţiei RCA. Toţi şoferii vor avea cazier !

Schimbare majoră a legislaţiei RCA. Toţi şoferii vor avea cazier !

Pe 23 decembrie intră în vigoare prevederile Normei pentru aplicarea Ordonanţei 54/2016 privind poliţele RCA. Urmare a noilor norme, se va constitui un cazier al fiecărui şofer care va conduce autovehiculul asigurat RCA.

Prevederile Normei pentru aplicarea Ordonanţei 54/2016 privind poliţele RCA intră în vigoare vineri, 23 decembrie. Urmare a acestei norme, asigurătorii îşi anunţă clienţii, brokeri sau consumatori că vor exista unele modificări în platforma de emitere web a poliţei RCA.

Una dintre ele, este cea referitoare la constituirea unui cazier al şoferului care va conduce autovehiculul asigurat RCA. Cazierul şoferului va fi înscris în baza de date CEDAM, potrivit Economica.net.

În afara modului în care vor fi sau nu reflecate pe poliţa de asigurare comisioanele percepute de brokeri, asigurătorii anunţă că va exista o rubrică denumită simplu „Şofer” pentru care se pot transmite infomaţii la apelarea Cerere Ofertă şi Emitere poliţă RCA.

La acestă rubrică, brokerul va notifica, opţional, numele, prenumele, CNP-ul, seria şi numărul cărţii de identitate a viitorului şofer.

sursa: realitatea.net

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*