„Un Crăciun plin de bucurii!” – Târg caritabil la Școala „Mihai Eminescu”

„Un Crăciun plin de bucurii!” – Târg caritabil la Școala „Mihai Eminescu”

În sala de sport a Şcolii „Mihai Eminescu” din Dej s-a desfășurat sâmbătă, 17 decembrie, a XI – a ediţie a „Expo-târgul de Crăciun al școlilor”, manifestare organizată de instituţia gazdă, în cadrul proiectului „De la copii, pentru copii”.

Alături de toate clasele Şcolii „Mihai Eminescu”, la actuala ediție au participat, cu standuri proprii, elevi din județele Alba, Arad, Bistrița Năsăud (Braniștea și Ciceu Mihăiești), Cluj, Maramureș, Mureș și Sălaj. Județul Cluj a fost reprezentat de 3 școli din Cluj Napoca și 10 din Dej și din zona municipiului.

Sub motto-ul „Un Crăciun plin de bucurii”, expo-târgul a avut loc, ca întotdeauna, într-o atmosferă veselă şi animată, fiind una din activitățile în care se implică de fiecare dată, toţi elevii şi toate cadrele didactice din şcoală şi, desigur, părinţii tuturor copiilor. Coordonatori de proiect, profesorii: Gabriela Ciobanu, directorul școlii, Adrian Pintea, director adjunct, Carmen Bora, coordonator proiecte și programe educative, Daria Matroş, Marinela Petrescu și Geanina Gavriș.

Târgul propriu zis a avut ca scop, atât prezentarea cât şi valorificarea produselor specifice de Crăciun, de la obiecte decorative, desene, suporturi pentru lumânări, felicitări ş.a. – realizate de copii în cadrul unor ateliere de lucru – până la produsele de patiserie tradiţională, specifice acestui sezon. Nu în ultimul rând, menirea acestuia este de a strânge fonduri în beneficiul unor copii mai puțin favorizați de soartă.

Anul acesta, banii, obţinuţi prin valorificarea produselor şi din donaţii, vor fi „dăruiți din toată inima, pentru o inimă”, cea a Yasminei Fluieraș, pe care o așteaptă o dificilă intervenție chirurgicală de transplant cardiac și care, până la găsirea unui donator compatibil, are nevoie de un tratament săptămânal în valoare de 4.700 de lei. Yasmina o are doar pe bunica ei, dar nu puțini sunt cei care, în aceste împrejurări, îi stau alături cu gândul și fapta!

De asemenea, o parte din suma strânsă cu acest prilej, va fi direcționată spre câteva cazuri sociale identificate în școală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*