Concert de colinde, la Biserica Parohiei Ortodoxe II

Concert de colinde, la Biserica Parohiei Ortodoxe II

Biserica “Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Ortodoxe Dej II, păstorită de preoţii Ioan Bolbos şi Emil Sabadâş, a fost duminică, 18 decembrie, gazda tradiţionalului “Concert de colinde” oferit cu prilejul Sfintei sărbători a Crăciunului, de corul dirijat de Iancu Ioan Petruș.

Corul mixt al parohiei, cel mai longeviv cor bisericesc din municipiul Dej, a dat glas unora dintre cele mai frumoase şi mai cunoscute colinde şi piese de gen, din repertoriu liric românesc și internațional. Creaţiile compozitorilor Alexandru Podoleanu, D.G.Kiriac, Gh.Cucu, Timotei Popovici, Nicolae Lungu şi Teodor Sechei, au răsunat sub bolta bisericii emoţionând sufletul auditoriului, iar colindele românești tradiţionale, înnobilate prin vocile soliștilor Camelia Petrescu, Dorina Grad, Petra Grad și Marin Grad, au întregit atmosfera de blândă sărbătoare pe care o aduce cu sine Naşterea Mântuitorului. O seară a muzicii şi bucuriei la care au fost prezenţi, alături de enoriaşii parohiei, părintele Arsenie de la Mănăstirea Vad și părintele preot Iuliu Leach de la Parohia Ortodoxă I.

La fel ca în fiecare an, la încheierea concertului şi-a făcut apariţia și Moş Crăciun care, prin generozitatea unor sponsori inimoşi, a oferit daruri tuturor copiilor prezenţi în biserică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*