Bucuria de a dărui,  în Parohia Ortodoxă Dej II

Bucuria de a dărui, în Parohia Ortodoxă Dej II

Începând cu a doua decadă a lunii decembrie, coboară încet, peste toți creștinii, bucurii de tot felul, din cer și de pe pământ: Bucuria Praznicului și a speranței, dar și bucuria dăruirii și primirii. De aceste bucurii n-au fost lipsiți nici creștinii Parohiei noastre și în special copiii.

Vineri, 16 decembrie, cei doi preoți ai Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Dej II, alături de câțiva membri ai Consiliului parohial au însoțit un transport cu obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii și adulți, saltele și covoare, colectate de la credincioșii parohiei, în Colonia Sărata de Jos.

Joi, 22 decembrie, Comitetul parohial a pregătit pachete pentru 20 de copii cu posibilități materiale reduse, din clasele ciclului primar al Scolii Gimnaziale Nr. 1 Dej, școala cu care Biserica are parteneriat permanent, pachete constând în îmbrăcăminte, rechizite și dulciuri. Copiii însoțiți de profesoara de religie Cristina Șipoș au colindat în biserică, colinzi ritmate, adecvate vârstei micilor colindători și ne-au oferit felicitări confecționate de ei.

În ambele cazuri a fost vizibilă bucuria celor care au primit, dar și mai mult, satisfacția, mulțumirea și împlinirea dăruitorilor.

Grija pentru acest segment de suflete cu nevoi mai aparte o manifestă mereu Biserica noastră, care se silește s-o împlinească nu numai în preajma marilor sărbători, ci și cu alte ocazii, în timpul anului.

Pr. Ioan Bolbos

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*