Zece personalităţi clujene, distinse cu premiul „ONOARE PENTRU CLUJ”

Zece personalităţi clujene, distinse cu premiul „ONOARE PENTRU CLUJ”

Instituţia Prefectului Judeţului Cluj a ţinut să acorde şi în acest an respectul cuvenit celor care au adus un plus de imagine Clujului oferind astfel premiul „ONOARE PENTRU CLUJ – 2016” pentru zece personalităţi şi organizaţii clujene.

Astfel, la categoria „Activitate Misionară”, distincţia i-a revenit PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla. La categoria „Onoare şi demnitate”, premiul a fost acordat comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general-maior dr. Ioan Manci.

O altă secţiune a fost „Diplomaţie şi carieră academică”. Aici, Prefectura Cluj a ţinut să-i recunoască meritele reputatului istoric clujean Vasile Puşcaş, fost negociator al României cu UE în perioada 2000-2004.

În cadrul secţiunii „Artă- teatru şi film”, premiul a fost înmânat actorului Dorel Vişan, iar la categoria „Cercetare ştiinţifică” distincţia „Onoare pentru Cluj” i-a fost acordată psihologului Daniel David, prorector al Universităţii „Babeş-Bolyai”.

Un alt domeniu în care Clujul a excelat în acest an a fost „Educaţia”. Aici, Prefectura a ţinut să premieze Şcoala Gimnazială „Ioan Bob”. Pentru performanţă în domeniul sănătăţii a fost distins prof. univ. dr. Marcel Tanţău din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”.

Un alt domeniul în care Clujul a avut rezultate pozitive a fost „Mediul de Afaceri”. La acest capitol premiul prefecturii clujene i-a revenit companiei Electrogrup.

Pentru performanţă în turism, Prefectura Cluj a ţinut să le recunoască meritele celor care conduc Salina Turda, iar la categoria „Voluntariat” distincţia i-a revenit filialei Cluj din cadrul a Crucii Roşii Române.

ziarulfaclia.ro

Foto: Prefectura Cluj

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*