Peste zece mii de poliţişti vor fi la datorie, de Crăciun

Peste zece mii de poliţişti vor fi la datorie, de Crăciun

Peste 10.300 de poliţişti vor fi la datorie, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în linişte şi siguranţă.

Potrivit comunicatului IGPR, poliţiştii au ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor, şi intervenţia rapidă, atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor care acţionează în această perioadă, aproape 6.600 sunt de la structurile de ordine publică, circa 1.700 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. De asemeni, peste 3.200 de patrule de siguranţă publică, dintre care peste 450 pedestre şi aproape 2.760 auto, vor acţiona, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative şi asigurarea fluenţei traficului rutier, poliţiştii vor folosi 860 de autospeciale, dintre care 342 dotate cu aparate de monitorizare a traficului şi înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor. Poliţiştii de la transporturi vor patrula, zilnic, pe 143 de trenuri de călători, precum şi în 238 de staţii şi triaje de cale ferată. De asemeni, vor fi prezenţi în 14 aerogări (naţionale şi internaţionale), precum şi în 24 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

IGPR

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*