Continuă campania: „Mănânci produse românești, mănânci sănătos!”

Continuă campania: „Mănânci produse românești, mănânci sănătos!”

Campania „Mănânci produse românești, mănânci sănătos!”, inițiată de europarlamentarul Daniel Buda, a fost lansată anul trecut în regiunea de N-V a Transilvaniei și are drept obiective promovarea și stimularea consumului de fructe și legume românești, precum și a produselor din carne, ouă, panificație și a lactatelor de proveniență românească.

„În calitate de europarlamentar PNL şi membru al Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, doresc prin această campanie să încurajez cetăţenii să consume produse româneşti, atrăgând atenţia că prin stimularea consumului de fructe şi legume româneşti sprijinim astfel producătorii autohtoni să se dezvolte pe de-o parte iar pe de altă parte să redescoperim gustul autentic al fructelor şi legumelor care constituie o adevărată oază de sănătate” – a declarat în acest sens, europarlamentarul Daniel Buda, adăugând că, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă un consum mediu zilnic de 400 de grame zilnic de fructe şi legume deoarece conţin nutrienţi şi componente bioactive cu rol esenţial în menţinerea sănătăţii.

„Iniţiativa vine şi ca urmare a deciziei Federaţiei Ruse de a nu mai importa majoritatea produselor alimentare din ţările UE, inclusiv din România. Cu această ocazie, am stat de vorbă cu cetăţenii în cadrul sărbătorilor agricole, şi nu numai, şi am distribuit materiale informative şi fructe. Campania se va desfăşura şi anul viitor, în toate judeţele regiunii de N-V a Transilvaniei.” – a mai precizat Daniel Buda.

Europarlamentarul Daniel Buda este membru în trei comisii: Comisia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (AGRI), Comisia pentru Dezvoltare Regională (REGI) şi Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI).

Potrivit site-ului mepranking.eu, care urmăreşte şi cuantifică activitatea aleşilor din P.E., Daniel Buda ocupă locul 1 din cei 12 europarlamentari români ai Grupului PPE, locul 1 din cei 32 de europarlamentari români la numărul de întrebări adresate Comisiei Europene, locul 2 din cei 32 de europarlamentari români, locul 5 din cei 750 de europarlamentari la numărul de întrebări adresate Comisiei Europene şi locul 37 din totalul de 750 de europarlamentari.

În sinteza raportului de activitate în P.E. pentru perioada 2014-2016, Daniel Buda menţionează că a iniţiat patru campanii publice:

Asociază-te! Doar aşa vei deveni mai puternic!
Mănânci produse româneşti, mănânci sănătos!
Fondurile europene, şansa agriculturii româneşti!
Stop discriminării românilor din străinătate!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*