Noul Guvern și-a intrat în atribuții

Noul Guvern și-a intrat în atribuții

Guvernul Grindeanu a fost învestit miercuri cu 295 voturi pentru şi 133 împotrivă. Şedinţa Parlamentului pentru acordarea votului de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului Grindeanu a început miercuri, în sală fiind prezenţi 328 de parlamentari, din totalul de 463 de deputaţi şi senatori. Cabinetul condus de Sorin Grindeanu va avea doi vicepremieri, Sevil Shhaideh, care va fi şi ministru al Dezvoltării Regionale, gestionând şi fondurile europene, dar şi copreşedintele ALDE Daniel Constantin, care va gestiona şi portofoliul Mediului.

După investire, miniștrii s-au prezentat la Cotroceni, unde au depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis. Acesta a punctat: “ Din acest moment dvs sunteţi Guvernul României. Aveţi o misiune grea, aveţi de îndeplinit promisiuni complicate.
Trebuie să livraţi ceea ce aţi promis în campania electorală. Îmi imaginez că după alegeri trebuie să pornim un Guvern. Campania electorală nu este doar un circ mediatic. În campania electorală s-au făcut promisiuni, de asta aţi fost votaţi şi asta trebuie să livreze Guvernul. Sper ca într-o zi să îmi explicaţi cum veţi face în aşa fel încât să vă încadraţi într-un deficit bugetar de 3%, să creşteţi salariile, să scădeţi TVA-ul. Eu aștept și mulţi aşteaptă să faceți tot ce se poate să sprijiniţi o justiţie independentă în România, asta înseamnă întărirea statului de drept, aţi jurat să faceţi tot ce puteţi pentru o democraţie în România, nu se poate face fără o justiţie independentă. Aştept să gestionaţi în mod responsabil finanţele publice. Pentru noi nu contează doar stabilitatea internă ci şi stabilitatea regională. Vreau ca România să fie, așa cum am menționat de multe ori, România puternică, un pol de stabilitate și securitate în regiune. Vreau să mențineți România pe actualul drum european și euroatlantic. Pentru asta este nevoie să vă implicați cu toții în domeniul dvs. Domnule Dragnea, aflarăm de la televizor ca sunteţi singurul care cunoaște programul din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i și pe ei . Vă doresc mult succes pentru România”.

În cursul serii de miercuri a avut loc și prima ședință a Guvernului Grindeanu.

Foto: mediafax.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*