MAE: atenţionări de călătorie în mai multe țări europene !

MAE: atenţionări de călătorie în mai multe țări europene !

Ministerul de Externe a emis mai multe atenţionări de călătorie pentru state europene care sunt afectate de fenomene meteo extreme, până mâine, 7 ianuarie.

Astfel, potrivit comunicatului instituţiei, în Danemarca vântul va bate cu putere şi va fi risc de inundaţii în zonele costiere din sudul, centrul şi estul ţării, unde se anticipează creşteri ale nivelului mării de până la 1,8 metri, un record în ultimul secol.

Rafale de vânt se semnalează şi în Croaţia, acestea fiind însoţite de ninsori, condiţii atmosferice care se vor menţine până la începutul săptămânii viitoare. Se circulă deja dificil, în condiţii de iarnă, pe majoritatea drumurilor de pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei, unde autorităţile au instituit cod portocaliu de temperaturi minime extreme, vânt şi căderi masive de zăpadă.

Alerte pentru condiţii asemănătoare au fost emise şi în Polonia, Italia, dar şi în Bulgaria. În aceasta din urmă, o mare parte a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi va fi pregătită, în mod preventiv, încă din această noapte, împotriva formării poleiului. Ninsorile care vor cădea pe întreg teritoriul Bulgariei vor avea caracter intensiv în nord şi nord-est, precum şi în zonele montane înalte din sudul ţării. Se aşteaptă ca stratul de zăpadă să depăşească 50 de centimetri. Până mâine, la ora 09:00, în Bulgaria va fi oprită circulaţia autovehiculelor cu greutate mai mare de 12 tone pe anumite segmente de drumuri naţionale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*